ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ασφαλτοστρώνονται αγροτικές οδοί στο δήμο Φαρκαδόνας

Ασφαλτοστρώνονται αγροτικές οδοί στο δήμο Φαρκαδόνας


Με δύο έργα προϋπολογισμού 990.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Έργα ουσίας για τους ανθρώπους της υπαίθρου»


Στην ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στο Δήμο Φαρκαδόνας, σε μήκος πάνω από 7 χλμ. προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης για τα έργα «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Δημοτικού διαμερίσματος Κεραμιδίου - Φαρκαδόνας» και «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Δημοτικού διαμερίσματος Ζάρκου», συνολικού προϋπολογισμού 991.000 €.

«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, το Δήμο Φαρκαδόνας και τις υπηρεσίες μας, χρηματοδοτούμε δύο χρήσιμα και ανθρώπινα, έργα ουσίας για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής. Τα έργα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας. στον τόπο εργασίας τους. Παράλληλα συμβάλουν στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων, ( εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής) και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης το Δήμο Φαρκαδόνας και τη διαχείρισή τους έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκχωρημένων πόρων για δράσεις βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

[αδσ-ποστ]

Τα έργα αφορούν σε κατασκευή αγροτικής οδοποιίας 2.845 μέτρων που θα ενώνουν τα διαμερίσματα Κεραμιδίου - Φαρκαδόνας και 4.400 μέτρων στην τοπική κοινότητα Ζάρκου.

Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν:
  • Έργα οδοποιίας: Γενική εκσκαφή του υφιστάμενου καταστρώματος για 0,05μ περίπου και εκσκαφή των οδών όπου χρειάζεται βάθους περίπου 50cm, υπόβαση μεταβλητού πάχους περίπου 30 cm και βάση μεταβλητού πάχους περίπου20cm
  • Ασφαλτικά : Ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας 0,05m με χρήση κοινής ασφάλτου.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια