ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Να σταματήσει η αδικία στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ ζητά η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης»

Η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» θεωρεί πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας προσφέρει πολύ ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της πόλης μας, ενώ συμμετέχει με δικά της κεφάλαια σε διάφορα σημαντικά έργα της Λάρισας, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα για την ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης.


Στο τιμολόγιο της όμως υπάρχει μια αδικία, η οποία θεωρούμε πως θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα και έχει να κάνει με την τιμή την οποία καλείται κανείς να πληρώσει εφόσον ξεπεράσει τα 50 κυβικά κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα, από 1 έως 50 κυβικά κατανάλωσης η ισχύουσα τιμή ανά κυβικό είναι 0,58 ευρώ, από 51 έως 100 κυβικά είναι 0,94 ευρώ ανά κυβικό, ενώ από 101 κυβικά και πάνω είναι 1,12 ευρώ ανά κυβικό.


Τι συμβαίνει όμως κάθε φορά που κάποιος ξεπεράσει τα 50 κυβικά κατανάλωσης; Καλείται από το πρώτο κυβικό να πληρώσει την υψηλότερη τιμή. Έτσι ακόμη και ένας καταναλωτής που θα καταναλώσει 51 κυβικά νερού, θα πληρώσει 0,94€ από το πρώτο κυβικό με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η συνολική τιμή του λογαριασμού του. Αυτό που κατά την άποψη μας θα έπρεπε να συμβεί, είναι να πληρώσει 0,58€ για τα πρώτα 50 κυβικά και 0,94€ για το υπερβάλλον κυβικό.


Γίνεται απολύτως κατανοητή η σκέψη για προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και η υψηλότερη τιμή είναι ένα μέτρο αποτροπής υπερκατανάλωσης. Η παράταξη μας υπερασπίζεται με πάθος την προστασία του περιβάλλοντος και διοργανώνει συχνά δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Η υψηλότερη χρέωση όμως άνω των 50 κυβικών είναι από μόνη της αρκετή ώστε οι καταναλωτές να αποφεύγουν την υπέρβαση της. Υπάρχουν μάλιστα εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταναλώσουν αρκετά κυβικά νερού, λόγω αντικειμενικών αναγκών. Δεν γίνεται να συνεχίζεται η «τιμωρία» τους, ενώ δεν μπορούν να αποφύγουν την κατανάλωση.


[ads-post] 


Πρόταση μας είναι η τιμή των 0,94 ευρώ ανά κυβικό, να χρεώνεται από το 51ο κυβικό έως το 100ο κυβικό κατανάλωσης και η τιμή των 1,12 ευρώ ( θα μπορούσε ακόμη και να αυξηθεί) από το 101ο κυβικό και πάνω.


Ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΛ θα μπορούσε να διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του υδροφόρου (και όχι μόνο) ορίζοντα. Σε μια τέτοια πρωτοβουλία η παράταξη μας δηλώνει παρούσα, τόσο με την κατάθεση προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή, όσο και με την ενεργό συμμετοχή της σε οποιαδήποτε δράση.


Η σημερινή τιμολόγηση είναι άδικη και η αδικία αυτή θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει!



















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια