ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Το έσωσε στο τέλος η ΑΕΛ

Το έσωσε στο τέλος η ΑΕΛ


Δύο παίκτες με παρελθόν και παρόν και στις δύο ομάδες ήταν αυτοί που σημάδεψαν την σημερινή αναμέτρηση. ΑΕΛ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο AEL FC ARENA για την 20η αγωνιστική της SuperLeague 1 με τους Ουάρντα και Ντάουντα να σημειώνουν από δύο τέρματα και να πληγώνουν τις… πρώην ομάδες τους.

Κάκιστη η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ βρέθηκε να χάνει με σκορ 0-2 από τον Παναιτωλικό που δεν έχει διπλό στο πρωτάθλημα έως τώρα όμως τα δύο πέναλτι που ανέλαβε ο Αμρ Ουάρντα ήταν εύστοχα κι έδωσαν τον βαθμό στους βυσσινί. Αυτή η ισοπαλία αφήνει πίσω την ΑΕΛ στην μάχη για την πρώτη εξάδα και τις πετσοκόβει τις ελπίδες.

Από την άλλη, ο Αμπιόλα Ντάουντα που μία εβδομάδα πριν φορούσε τα βυσσινί, πέτυχε δύο «σεντερφορίσια» γκολ στο AEL FC ARENA και έδωσε απαντήσεις.

Mατς με λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να έχει την υπεροχή έχοντας πάρει την μάχη του κέντρου μέσω της πολύ καλής δουλειάς στον τομέα του πρέσινγκ.

Στο 10′ ο Ντάουντα έκλεψε τη μπάλα από τον Μόρα, δοκίμασε και το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Κρίστινσον να απομακρύνει.


Ο Νιγηριανός ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης στο 28′. Ο Ντάουντα κράτησε ωραία με πλάτη, έσπασε αριστερά στον Κέβιν, αυτός πήρε μέτρα και έκανε την σέντρα, ο Μόρας έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Ντάουντα επωφελήθηκε, έκανε ένα κοντρόλ, βρέθηκε αρκετά πλάγια στην μικρή περιοχή και αριστερά όμως δεν δυσκολεύτηκε με το αριστερό να νικήσει τον Κρίστινσον και να γράψει το 0-1

Η ΑΕΛ παρουσίασε τραγική ανάπτυξη και πολύ κακές επιλογές στην επίθεση. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, έβρισκε χώρους όποτε… ήθελε και ήταν απειλητικός.

Στο 34′ ο Ρόσα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κρίστινσον όμως έδιωξε με δυσκολία.

Η τελευταία φάση του ματς ήταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ντάουντα έκανε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως κόντραρε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Η ΑΕΛ μπήκε διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο, Η είσοδος του Βινίσιους έδωσε λύσεις στην κακή ανάπτυξη της ομάδας και επιθετικό αέρα όμως η ΑΕΛ βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον… τοίχο.

Ο Ουάρντα μπήκε ορεξάτος στο β’ ημίχρονο, έκανε ένα σουτ το οποίο πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του.

Στο 52′ η ΑΕΛ απείλησε με τον Ουάρντα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε με μέτωπο στην εστία αποφεύγοντας έναν αντίπαλο, έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.



Ο Μπούστος στο 60′ έδωσε παρουσία στο ματς δοκιμάζοντας ένα σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Κνετ.

Κι ενώ η ΑΕΛ πίεζε ο Παναιτωλικός έβαλε κι… άλλο. Στο 64′ ο Ρόσα ξέφυγε ωραία από αριστερά στην κόντρα, έκανε την συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Αμπιόλα Ντάουντα με υποδειγματικό πλασέ με το αριστερό έγραψε το 0-2 για την ομάδα του Αγρινίου.

Μετά την παγωμάρα του δεύτερου τέρματος η ΑΕΛ έψαξε να βρει τρόπο για να μειώσει. Στο 74′ ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά, μπλόκαρε όμως εύκολα ο Κνετ.

Στο 79′ η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει από τα 11 μέτρα. Ο Μούζεκ έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Κέβιν έκανε χέρι εντός περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και ο Ουάρντα ευστόχησε για το 1-2.

Οι «βυσσινί» πήραν ψυχολογία στην συνέχεια και πίεσαν για την ισοφάριση.

Στο 84′ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Ουάρντα, ο Βινίσιους με προβολή δεν πρόλαβε τον Κνετ

Στο 85′ όμως ήρθε η ισοφάριση. Σε σέντρα στην περιοχή προς τον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος κατέβασε την μπάλα, ο Ντουάρτε τον βρήκε με προβολή και ο διαιτητής υπέδειξε νέο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Ουάρντα που ήταν εύστοχος για το 2-2.

Η ΑΕΛ έπαιξε τα τελευταία λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Τσιγγάρα να αποβάλλεται στο 89′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο που απέμεινε μέχρι το φινάλε ενώ υπήρξαν αρκετές διακοπές στο παιχνίδι κάτι που ευνόησε τους φιλοξενούμενους που προηγούνταν στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά έφυγαν έστω και με τον βαθμό από το AEL FC ARENA χάρη στα δύο εύστοχα πέναλτι του Ουάρντα.

[ads-post]

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μούζεκ, Μιχαήλ, Μόρας, Καρανίκας, Σεσέροβιτς (75′ Αλί Γκαζάλ), Κάτσε (46′ Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62′ Νούνιτς).
Στον πάγκο είναι: Νάγκι, Μπάλλας, Ζίζιτς, Μπέρτος.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Ντάουντα (80 Μπαΐροβιτς), Ντίας, Τσιγγάρας, Άλβαρες (87′ Ντάλσιο), Ρόσα, Τζανακάκης (78′ Ντουάρτε), Κέβιν, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Σιέστεντ.
Στον πάγκο είναι: Γιαννακόπουλος, Μπιάι, Παρράς, Μουνιέ.






Πηγή: www.larissanet.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια