ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Συνελήφθη στην Ελασσόνα πρόεδρος τυροκομικής επιχείρησης για ρύπανση

Συνελήφθη στην Ελασσόνα πρόεδρος τυροκομικής επιχείρησης για ρύπανση


Στη σύλληψη του 30χρονου προέδρου ανώνυμης εταιρείας Επεξεργασίας Γάλακτος, που εδρεύει στα «Βοδιανά» Ελασσόνας, προχώρησαν προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί με εισαγγελική εντολή, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις των ληφθέντων δειγμάτων για να επιβεβαιωθεί αν τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού της τυροκομικής επιχείρησής του, που καταλήγουν στον Ελασσονίτη ποταμό, ρυπαίνουν το περιβάλλον ή αν πρόκειται για επεξεργασμένα υπολείμματα του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης. 

[ads-post]

Η αυτοψία-δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στο τμήμα μεταξύ φράγματος Αγιονερίου και άνω προς τις παρυφές της πόλης της Ελασσόνας. Το κλιμάκιο της Περιφέρειας (Διεύθυνση Περιβάλλοντος) έλαβε δείγματα από 17 σημεία του ποταμού, που εκτείνεται από την Ελασσόνα ως τον Τύρναβο, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται συνολικά 3 Τυροκομεία (μεταξύ των οποίων κι αυτό, στο οποίο ο αιφνιδιαστικός έλεγχος εντόπισε εκπρόσωπό του να ρίχνει μέσω αγωγού στον ποταμό λευκό υγρό με έντονη δυσοσμία) καθώς και 7 κτηνοτροφικές μονάδες. 





Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια