Εντονες φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκια: 7.000 αστυνομικοί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ


Υποβαθμίζει το γεγονός ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων
7.000 πάνοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες για νέο πραξικόπημα. Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική βάση χρησιμοποιείται από νατοϊκές δυνάμεις και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη αιτιολογία. Αμέσως λοιπόν, πυροδοτήθηκαν φήμες για μία νέα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.
Μάλιστα η εφημερίδα Hurriyet επικαλείται πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Η είσοδος της βάσης έκλεισε και δυνάμεις ασφαλείας με όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν τριγύρω, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Twitter πολίτες.
Παρ όλα αυτά, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας υποβάθμισε την κατάσταση, γράφοντας στο Twitter ότι επρόκειτο για επιθεώρηση ασφαλείας. «Κάναμε ένα γενικό έλεγχο ασφαλείας. Δεν συμβαίνει τίποτα», έγραψε από τα Αδανα.

Πηγη: www.parapolitika.grΕντονες φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκια: 7.000 αστυνομικοί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ