ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ευρωπαϊκό Συνέδριο "Ποιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση - Σύγχρονες Τάσεις και Καινοτόμες Προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς" στη Λάρισα


Ευρωπαϊκό Συνέδριο "Ποιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση - Σύγχρονες Τάσεις και Καινοτόμες Προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς" στη Λάρισα


Ποιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Σύγχρονες Τάσεις και Καινοτόμες Προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς 


Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει» διοργανώνει το συνέδριο «Ποιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση - Σύγχρονες Τάσεις και Καινοτόμες Προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς», την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στη Λάρισα.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους παρόχους στην Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), στα στελέχη εκπαιδευτικών φορέων (διδακτικό και διοικητικό προσωπικό) καθώς και σε όλους τους Εκπαιδευτές/τριες Ενήλικων, ο ρόλος και η εμπλοκή των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην υλοποίηση ποιοτικών πρωτοβουλιών συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

[ads-post]

Το θέμα της ποιότητας και της διαχείρισης ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) αποτελεί έναν από τους κύριους τομείς ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχουν διατεθεί πολλοί πόροι για την αύξηση της ποιότητας της ΕΕΚ. Παρά τις προσπάθειες, η εμπειρία έδειξε ότι είναι δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς να μεταφράσουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης σε πρακτικές βελτίωσης και η ποιότητα είναι διαφορετικό πράγμα για κάθε κατηγορία προσωπικού.Αυτή ήταν η αφετηρία του έργου QC-VET για την Προώθηση της Φιλοσοφίας της Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη σημασία της παροχής ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ευρώπη, αλλά και να παρουσιάσει τα εργαλεία (e-tools) που έχουν αναπτυχθείσε ευρωπαϊκό επίπεδοπροκειμένου να υποστηρίξουν τα κίνητρα και την εμπλοκή του εκπαιδευτικού προσωπικού στην εφαρμογή ποιοτικών πρωτοβουλιών σε ιδρύματα / οργανισμούς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ολλανδία θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν την σημασία της προώθησης της φιλοσοφίας της Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Συμμετοχής» καιφάκελος συνεδρίου. Το συνέδριο απευθύνεται σε οργανισμούς & παρόχους ΕΕΚ, σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, αλλά και στο κοινό με ενδιαφέρον για την παροχή ποιοτικής ΕΕΚ στην Ευρώπη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 17:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ μέσω της ιστοσελίδας www.qc-vet.eu ή στο 2410554026 και από το ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, τηλ. 2410.680.205.

Newsroom larisacitynews.GR

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια