ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ξεκινά το έργο «Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης τ.κ. Μπελοκομίτη»

Ξεκινά το έργο «Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης τ.κ. Μπελοκομίτη»


Κώστας Αγοραστός: «Δίνουμε λύση στο υδρευτικό πρόβλημα στην Τ.Κ. Μπελοκομύτη. Τέλος στις διακοπές νερού στην περιοχή»

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του έργου που αφορά την κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Τ.Κ. Μπελοκομίτη, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκεής του έργου προϋπολογισμού 250.000 €, που υλοποιείται με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, 

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε: 

«Το νερό είναι ζωή και οι κάτοικοι του Μπελοκομύτη έχουν δικαίωμα στην επαρκή ποσότητα ποιοτικού νερού όλες τις ημέρες του χρόνου. Με σεβασμό κι ενδιαφέρον στους ανθρώπους της υπαίθρου και σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα προχωράμε στην υλοποίηση του έργου ύδρευσης με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι ολοκληρώνεται η υδροδότηση την Παραλίμνιων περιοχών και δίνεται λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Σε συνάρτηση με το έργο των διυλιστηρίων και του αγωγού ύδρευσης των παραλίμνιων οικισμών που ολοκληρώσαμε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίσαμε συνολικά το υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ειδικά τους θερινούς μήνες οι παραλίμνιοι οικισμοί».

[ads-post]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Το έργο αφορά στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού μεταφορά νερού προς τον οικισμό Μπελοκομίτη , για την κάλυψη των υδρευτικών του αναγκών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα η χωρητικότητα της δεξαμενής στον οικισμό Μπελοκομίτη είναι: V = 60m3 και είναι σε θέση να αποθηκεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες νερού για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος μελέτης του οικισμού. 

Περιλαμβάνονται:

Αγωγός εξωτερικού δικτύου ύδρευσης. 
Ο εξωτερικός αγωγός ύδρευσης του οικισμού Μπελοκομίτη ξεκινά από το σημείο (Α1) διακλάδωσης του αγωγού (Β-Β4, σχέδιο ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΡΓΩΝ) και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Μπελοκομίτη στην θέση Λάμπου (60μ2) σημείο Α5, για την οποία έγινε προηγουμένως και έλεγχος επάρκειας και βρέθηκε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις του οικισμού έως το χρονικό εύρος μελέτης (έτος 2045). 
Ο αγωγός θα είναι τοποθετημένος σε σκάμμα διαστάσεων 1,20Χ0,80 εγκιβωτισμένος σε άμμο λατομείου μέχρι ύψους 0,30μ, και το υπόλοιπο σκάμμα θα είναι επιχωμένο με προιόντα εκσκαφής.
Η χάραξη του αγωγού ακολουθεί υφιστάμενο δασικό δρόμο μήκους 2.822,11μ και στη συνέχεια ακολουθεί δασικό μονοπάτι σε μήκος 877,89 μ
Ο αγωγός του εξωτερικού δικτύου θα είναι κατηγορίας ΡΕ_100-ΡΝ16 atm μήκους 3.700,00 μ και διαμέτρου Φ75. 
Για την εύρυθμη λειτουργία του εξωτερικού δικτύου θα τοποθετηθεί μειωτής πίεσης ο οποίος θα μειώνει την πίεση λειτουργίας για το εξωτερικό δίκτυο του Μπελοκομίτη στις 6 atm. Εν συνεχεία σύμφωνα και με τα υδραυλικά στοιχεία της μελέτης η παροχή (Q=2,484lit/sec) θα μεταφέρεται με τον αγωγό στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Μπελοκομίτη. 

Φρεάτια εκκένωσης. 
Για το εξωτερικό δίκτυο του οικισμού του Μπελοκομίτη φρεάτια εκκένωσης τοποθετούνται στα χαμηλότερα σημεία και συγκεκριμένα στις θέσεις Ν12(0+443,53), Ν29 (0+1300,19)και Ν44(0+2217,07) της μηκοτομής.

Φρεάτια αερεξαγωγού. 
Τα φρεάτια αερεξαγωγού τοποθετούνται στα υψηλότερα σημεία.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια