ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εικαστικές αναζητήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εικαστικές αναζητήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας


Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εικαστικές αναζητήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για παιδιά της πρώτης περιόδου του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» 


Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και του Δήμου Λαρισαίων για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τετρακόσιοι μικροί κατασκηνωτές επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη κατά την πρώτη περίοδο. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο ειδικά σχεδιασμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που έχουν ως στόχο την έμπνευση, τη ψυχαγωγία και τη βιωματική μάθηση στο Μουσείο μέσα από την ομαδικότητα και τη δυνατότητα προσωπικής έκφρασης. 



Συγκεκριμένα, οι μικροί κατασκηνωτές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην επανασχεδιαμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα, «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα», το οποίο με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μικρών επισκεπτών βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση: «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από μία βιωματική και διαδραστική ξενάγηση, να έρθουν σε επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας και να «δημιουργήσουν» το δικό τους έργο καθώς και να παρατηρήσουν, να εντοπίσουν λεπτομέρειες τους μέσα από προβολές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (the dark room). 

[ads-post]

Επίσης, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς», οι μικροί κατασκηνωτές ήρθαν σε επαφή με περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ‘ταξιδεύουν’ τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις όψεις του τοπίου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και βιωματικά με την επιζωγράφιση επιστολικών δελταρίων. 



Οι καλοκαιρινές εικαστικές αναζητήσεις για τα παιδιά της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» συνεχίζονται και για τις υπόλοιπες κατασκηνωτικές περιόδους. 

Συντονισμός: Κρυσταλλία Μακατού 

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου 

Υποστηρικτική ομάδα φοιτητριών: Μετσοβίτη Αλεξάνδρα, Σκεντέρη Στέλλα, Σταύρου Δέσποινα, Συκιώτη Ειρήνη, Χασιώτη Θάλεια, Κράββαρη Αχιλλεία






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια