ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δεκάδες Τουρκικές παραβιάσεις παραμονή της συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη

Δεκάδες Τουρκικές παραβιάσεις παραμονή της συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη


Καταγράφηκαν 38 παραβιάσεις, μία εικονική αερομαχία και πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο και τη νήσο Ρω


Σε 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 13 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη Ερτνογάν στη Νέα Υόρκη, τα τουρκικά αεροσκάφη (δέκα F-16, δύο F-4, και ένα ελικόπτερο), προέβησαν επίσης σε δεκαέξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

[ads-post]

Οι υπερπτήσεις

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε από νωρίς τις προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο καθώς πάνω από το Καστελόριζο πέταξαν δύο τουρκικά μαχητικά.

Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 24.500 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) στις 14:38 το μεσημέρι της Τρίτης.

Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14:29 το μεσημέρι, το ίδιο ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έκανε υπέρπτηση και πάνω από τη νήσο Ρω σε ύψος 19.200 ποδών.

Η πρόκληση είχε συνέχεια στις 14.43' με υπέρπτηση πάνω από τη Ρω στα 27.000 πόδια.





Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια