Φυλάκιση με αναστολή για απάτη σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου

Φυλάκιση με αναστολή για απάτη σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου


Από το Εφετείο Λάρισας, ενώ απαλλάχτηκαν τρεις υπάλληλοι του πρώην Δ. Ν. Ιωνίας


Ένοχη έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μια υπάλληλο του Δήμου Βόλου, για το αδίκημα της απάτης που ξεπερνά τις 120.000 €, ενώ απαλλάχτηκαν τρεις πρώην υπάλληλοι του Δήμου Ν. Ιωνίας οι οποίοι είχαν προσκομίσει αλλοιωμένες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, λόγω παραγραφής του αδικήματος, που με το νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι τέσσερις, που απασχολούνταν στο Δήμο την περίοδο 2008 μέχρι το 2014, είχαν καταδικαστεί αρχικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και συνολικά ζημία σε βάρος του Δημοσίου και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου, για ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 € και άσκησαν έφεση που εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο. Για την απαλλαχτική απόφαση υπήρχε το δεδικασμένο του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου, η οποία είχε απαλλαγεί.

[ads-post]

Αντίθετα, η υπάλληλος του Δήμου Βόλου, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο Δήμο, κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της απάτης, διότι ξεπερνά το ποσό των 120.000 € (αν ήταν λιγότερα τα χρήματα θα ήταν πλημμέλημα) και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με αναστολή, όσο και πρωτόδικα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε το 2014, μετά την έρευνα που ξεκίνησε στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ύστερα από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις στο δημόσιο.

Πηγή: www.magnesianews.gr

Φυλάκιση με αναστολή για απάτη σε υπάλληλο του Δήμου Βόλου