Καθαρισμός υδατορεμάτων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καθαρισμός υδατορεμάτων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Με καθημερινές παρεμβάσεις η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά περιοχές του Νομού.

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων συνεχίζονται καθημερινά υπό τις οδηγίες της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, προκειμένου ο Νομός να θωρακισθεί αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Ήδη οι εργασίες καθαρισμού ολοκληρώθηκαν στον Κραυσίδωνα στο ύψος από τον Περιφερειακό μέχρι τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής και εντάσσεται στην εργολαβία «Συντήρηση, καθαρισμός και αντιπλημμυρική προστασία υδατορεμάτων ΠΕΜΣ», προϋπολογισμού 500.000,00€.

[ads-post]

Ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και με τους Δημάρχους, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».


Newsroom larisacitynews.GRΚαθαρισμός υδατορεμάτων στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας