Βαριά ασθενής παραμένει ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου.


Οι «πράσινοι» έπειτα από οχτώ αγωνιστικές και τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια παραμένουν δίχως νίκη στο «σπίτι» τους καθώς μετά τον ΟΦΗ (1-3), τον Ολυμπιακό (1-1) και την Ξάνθη (0-1), απέτυχαν να επικρατήσουν και της ΑΕΛ.


Η εξαιρετική ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (1-2), παρέμεινε αήττητη για πέντε σερί αγωνιστικές (Ξάνθη 3-0, Αρης 2-3, ΑΕΚ 0-0, Παναιτωλικός 2-2) και έσπασε μια κατάρα που την ήθελε να μην νικά στην έδρα του Παναθηναϊκού τα τελευταία 28 χρόνια.


Η προηγούμενη φορά που η ΑΕΛ είχε φύγει με τους βαθμούς της νίκης από το ΟΑΚΑ ήταν στις 19 Οκτωβρίου 1991 (1-3). Ηταν η μοναδική σε 30 αγώνες στην έδρα του «τριφυλλιού».


Η ΑΕΛ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας μόλις στα 35 δευτερόλεπτα. Ο Ουάρντα πάσαρε στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος με φαλτσαριστό κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.


Οι «πράσινοι» μολονότι είχαν αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν, δεν πάτησαν... γκάζι και δεν μπόρεσαν να βρουν καλό ρυθμό μολονότι δημιούργησαν 2-3 αξιόλογες φάσεις.


Σε μια απ' αυτές, στο 35', το «τριφύλλι» έφτασε στην ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Καμπετσή, το γκολ του οποίου όμως ακυρώθηκε, έπειτα από παρέμβαση του VAR για επιθετικό φάουλ του Δώνη στον Κρίστινσον.


[ads-post]


Αρχικά ο Σιδηρόπουλος έδειξε σέντρα αλλά αφού είδε το video στο VAR άλλαξε απόφαση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση ακόμη και μέσω των ριπλέι.


Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και διάθεση αλλά με την ίδια... αστοχία καθώς οι ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Μπουζούκη και τον Ζαχίντ δεν είχαν αποτέλεσμα.


Και τότε χτύπησε και πάλι η ΑΕΛ με τον Ουάρντα στο 58'. Ο Αιγύπτιος έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια και αφού απέφυγε δυο παίκτες του «τριφυλλιού» με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 0-2.


Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, που άλλαξαν την αγωνιστική τους συμπεριφορά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους.


Η πίεση είχε αποτέλεσμα στο 62' με σουτ του Ζαχίντ μέσα από την περιοχή (1-2), αλλά μολονότι ο Παναθηναϊκός είχε ένα μισάωρο τουλάχιστον για να ισοφαρίσει, επιβεβαίωσε ότι παραμένει στην... εντατική.


Αντιθέτως η ΑΕΛ επιβεβαίωσε την σταθερά ανοδική της πορείας και τους υψηλούς στόχους που έχει θέση για πεντάδα, μετά το «διπλό» επί του Αρη, την ισοπαλία με την ΑΕΚ και τώρα με την επικράτηση στο ΟΑΚΑ...


Πάντως από τον Παναθηναϊκό έχουν παράπονα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο και για μη παραχωρηθέν πέναλτι στις καθυστερήσεις σε σπρώξιμο του Μόρα στον Κουρμπέλη αλλά και για μη αποβολή του Ουάρντα στο 65'.


Μάλιστα και για τις δύο φάσεις ο έμπειρος διαιτητής πήγε στο VAR και είδε τι ακριβώς συνέβη. Και παρά το γεγονός ότι ο Ουάρντα χτύπησε τον Σένκεφελντ, ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη τον τιμώρησε με κίτρινη.


Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79' Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60' Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Ζαχίντ, Καμπετσής (56' Μακέντα).


ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Ουάρντα (86' Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα (66' Χαλκιαδάκης).






Πηγή: ethnos.gr