ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Πάνω από 500 Βολιώτες στα γραφεία του Κτηματολογίου την τελευταία εβδομάδα

Πάνω από 500 Βολιώτες στα γραφεία του Κτηματολογίου την τελευταία εβδομάδα

Ολοκληρώνεται η παράταση στο τέλος του μήνα

Ένας πανικός επικράτησε αυτή την εβδομάδα στο Κτηματολογικό γραφείο στην οδό Ιάσονος που εξυπηρετεί τη Ν. Ιωνία και τις περιοχές του πρώην Δήμου Ιωλκού, αλλά και προκαποδιστριακές κοινότητες, με πάνω από 500 Βολιώτες να συρρέουν ώστε να προλάβουν να δηλώσουν τα ακίνητά τους. Η παράταση για το εν λόγω γραφείο ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και ακόμη υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ενδιαφερθεί για να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Πολίτη δικηγόρο και υπεύθυνη του Κτηματολογικού Γραφείου από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνταν κατά μέσο όρο 100 πολίτες, που προσέτρεξαν την τελευταία στιγμή για να δηλώσουν τα ακίνητά τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είχαν να δηλώσουν οκτώ και δέκα δικαιώματα σε ακίνητα, ενώ υπήρχαν ορισμένοι που δήλωσαν ακόμη και 30.

«Τα δικαιώματα είναι η σχέση που έχει ο αιτών με το ακίνητο. Κυριότητα ή επικαρπία σε σχέση με τα δικαιώματά τους. Κάποιος που έχει πολλά ακίνητα μπορεί να έχει δέκα δικαιώματα κυριότητας ή πέντε επικαρπίας και πέντε κυριότητας», εξήγησε χαρακτηριστικά η κ. Πολίτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο εργάστηκαν από το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

[ads-post]

Χθες, από τις τελευταίες ημέρες της παράτασης, το Κτηματολογικό Γραφείο ήταν γεμάτο από κόσμο που περίμενε στην αναμονή για να δηλώσει τα ακίνητά του, ενώ σύμφωνα με την κ. Πολίτη αν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό αυτών που δεν έχουν κάνει δηλώσεις, σίγουρα όμως είναι αρκετοί.

Βέβαια, οι παρευρισκόμενοι πολίτες ζητούσαν να δώσει το αρμόδιο Υπουργείο κι άλλη παράταση, καθώς όλη αυτή η διαδικασία είναι και χρονοβόρα, αλλά και κοστοβόρα.

Πάντως, οι πληροφορίες λένε πως δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση και όσοι δεν έχουν προσέλθει στα Κτηματολογικά Γραφεία θα πρέπει να το κάνουν, πριν την εκπνοή του χρόνου.





Πηγή: www.magnesianews.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια