ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αντιδράσεις στη Λάρισα για τις φήμες φιλοξενίας προσφύγων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Αντιδράσεις στη Λάρισα για τις φήμες φιλοξενίας προσφύγων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης


Κλειστό ξενοδοχείο της πλ. Ταχυδρομείου ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων. Οι ιδιοκτήτες πάντως έτερου -επίσης κλειστού- ξενοδοχείου στην πλατεία Αγ. Μπλάνα δηλώνουν ότι δεν θα ενοικιαστεί για τον σκοπό αυτό

Σύσκεψη με τη συμμετοχή επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Ταχυδρομείου συγκαλεί την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό που επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή, αυτή τη φορά, το πρόγραμμα μίσθωσης ξενοδοχείων.

Η σύσκεψη θα γίνει μετά και την ύπαρξη πληροφοριών – που να διευκρινιστεί ότι δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά των ιδιοκτητών – σύμφωνα με τις οποίες, ιδιοκτήτης κλειστού ξενοδοχείου που εδρεύει στην πλατεία Ταχυδρομείου φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων.

Τη διάσταση της φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης είχε αναδείξει ο κ. Καλογιάννης στη σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία βουλευτών του νομού και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

Σύσκεψη στην οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης απέκλεισε κατηγορηματικά τη δημιουργία νέων δομών σε πρώην στρατόπεδα του νομού, αντιτείνοντας ωστόσο το σχέδιο των ξενοδοχείων ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – έδειξε να απορρίπτει το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της Λάρισας.

Με τον κ. Καλογιάννη, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης σε δηλώσεις του να σημειώνει την ανησυχία του για την εξέλιξη, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους επαγγελματίες του κλάδου να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα, 6μηνης διάρκειας σύμφωνα με το Υπουργείο, αντιπροτείνοντας την ενίσχυση των προγραμμάτων «ΕΣΤΙΑ 1» και «ΕΣΤΙΑ 2» που προβλέπουν τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων σε διαμερίσματα, όπως ήδη συμβαίνει.

[ads-post]

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Ταχυδρομείου επισκέφθηκαν τον κ. Καλογιάννη σημειώνοντας τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση. Με τον δήμαρχο Λαρισαίων να αντιπροτείνει σύσκεψη με τη συμμετοχή επαγγελματιών προκειμένου να καταγραφεί η θέση τους και να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Να διευκρινιστεί πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιοκτήτες του κλειστού ξενοδοχείου στην πλατεία Ταχυδρομείου για ένταξη στη «λίστα Χρυσοχοΐδη» δεν επιβεβαιώνεται, σε αντίθεση με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Καρίτσας και της Ελασσόνας, όπως και ξενώνα στην Καλλιπεύκη.

* Να σημειωθεί τέλος πως με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών για αξιοποίηση ξενοδοχείων, εκ μέρους των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «ATLANΤIC» στην πλατεία Αγ. Μπλάνα, ο νομικός Γιάν. Καλύβας διευκρίνισε χθες στην «Ε» πως «παρά τις συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, έχουμε αποσαφηνίσει πως δεν δεχόμαστε να διαθέσουμε το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία αλλοδαπών».





Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. ΚΑΚΑΡΑΣ)











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια