Νέα παγκόσμια διάκριση της Λάρισας από την UNESCO (ΦΩΤΟ)

Νέα παγκόσμια διάκριση της Λάρισας από την UNESCO (ΦΩΤΟ)


• Αναδείχθηκε συντονίστρια πόλη για την θεματική ενότητα «Εκπαίδευση για ενεργούς Πολίτες» από το Ινστιτούτο Δια βίου Μάθησης της UNESCO

• Απ. Καλογιάννης «Η Λάρισα στην πρωτοπορία των πόλεων που μαθαίνουν και αλλάζουν»


Συντονίστρια πόλη του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO, σε διεθνές επίπεδο, για τη θεματική ενότητα Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες), ορίστηκε η πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο της της 4ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τις Πόλεις που Μαθαίνουν (Learning Cities) που πραγματοποιείται στο Mendellin της Κολομβίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων (Δημ. Δεληγιάννης και Σωτ. Βούλγαρης) με τον Πρόεδρο της Κολομβίας κ. Ιβάν Ντούκε

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO David Atchoarena στο Forum των Δημάρχων της Συνδιάσκεψης η Λάρισα και η πόλη Yeonsu της Νότιας Κορέας επιλέχθηκαν συντονίστριες πόλεις του Παγκόσμιου Δικτύου των «Πόλεων που Μαθαίνουν» της Unesco για το πεδίο Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες). Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσωπούν στην Συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σωτ. Βούλγαρης.

Απο τις εργασίες της 4ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης των "Πόλεων που Μαθαίνουν" 

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης ορίστηκαν επτά (7) θεματικά πεδία και δεκαπέντε (15) συντονίστριες πόλεις από όλον τον κόσμο για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο με εκατοντάδες πόλεις που έχουν διακριθεί παγκοσμίως στις προσπάθειές τους για τη Διά Βίου μάθηση, την καινοτομία και τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σ. Βούλγαρης με τον Δήμαρχο του Μεντεγίν κ. Φεντερίκο Γκουτιέρες

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη δήλωσε τα εξής:

«Η ανάδειξη της πόλης της Λάρισας, ως συντονίστρια πόλη, σε παγκόσμια επίπεδο από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO για τη θεματική ενότητα «Εκπαίδευη Ενεργών Πολιτών» αποτελεί μια ακόμα ξεχωριστή διάκριση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουμε στην κατεύθυνση της «Πόλης που Μαθαίνει». Η Λάρισα τίθεται στην πρωτοπορία των πόλεων που μαθαίνουν εξελίσσονται και αλλάζουν.Βασική μας αντίληψη είναι ότι Πόλη είναι πρώτα απ΄ όλα οι Ανθρωποι. Με αυτή την πυξίδα θα συνεχίσουμε.

Παράλληλα, η απόφαση ορισμού της Λάρισας ως συντονίστρια πόλη (μαζί με την πόλη Yeonsu της Νότιας Κορέας) συμβάλει, με ισχυρό τρόπο, στην εξωστρέφεια της πόλης μας.»


 Απο την παρουσία της Λάρισας σε θεματικές ενότητες της Συνδιάσκεψης

[ads-post]

Απο την παρουσία της Λάρισας σε θεματικές ενότητες της Συνδιάσκεψης 

Νέα παγκόσμια διάκριση της Λάρισας από την UNESCO (ΦΩΤΟ)