ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Νέα χαλαζόπτωση ολοκλήρωσε την καταστροφή στη Φανερωμένη Τρικάλων

Νέα χαλαζόπτωση ολοκλήρωσε την καταστροφή στη Φανερωμένη Τρικάλων


Έντονη χαλαζόπτωση και μάλιστα στις 2 το πρωί έπληξε ξανά την περιοχή της Φανερωμένης, ολοκληρώνοντας την καταστροφή που είχε σημειωθεί στην προ δεκαπενθημέρου περίπου χαλαζόπτωση.

Οι αγρότες της περιοχής, κυρίως οι βαμβακοκαλλιεργητές είναι πλέον σε απόγνωση. Όπως οι ίδιοι αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τόνισε το φαινόμενο της χαλαζόπτωσης μέσα στη νύχτα δεν είχε ξανασημειωθεί τα τελευταία, πολλά χρόνια στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στις 2 το πρωί σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση σε μία μεγάλη έκταση της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, στη Φανερωμένη, το Λόγγο, το Γλίνος, τα Σερβωτά, την Αγία Κυριακή, τα Μεγάλα Καλύβια, τη Λυγαριά. Έπληξε καλλιέργειες βαμβακιού, τριφυλιού και κηπευτικών.

Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η προηγούμενη καταγραφή της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, πριν καλά – καλά προλάβουν οι αγρότες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αναγγελίας ζημιάς από την προηγούμενη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, αργά το βράδυ, η νέα χαλαζόπτωση ολοκλήρωσε την καταστροφή! Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε και πάλι σήμερα στις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη αυτοψία, ενώ θα ακολουθήσει νέα διαδικασία αναγγελίας ζημιάς, προκειμένου να «τρέξουν» οι αποζημιώσεις στους αγρότες.

[ads-post]

Στο μεταξύ, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλη την έκταση του νομού Τρικάλων, ενώ στις ορεινές περιοχές σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων και λάσπης. Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας επιχειρούν από το βράδυ στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή από την πλευρά των οδηγών.




Πηγή: www.ert.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια