ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Στον Ημιμαραθώνιο «7ο Αχίλλειο Άθλο» που έλαβε χώρα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στα Φάρσαλα, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, υπερβαίνοντας τις 1000 και στις τρεις κατηγορίες, των 21,2 χλμ, των 5,2 χλμ. και των 1000 μέτρων αντίστοιχα. Η μεγάλη επιτυχία, άλλωστε, διαφαινόταν από τις δηλώσεις συμμετοχών, καθώς υπήρξε ρεκόρ την φετινή χρονιά και στις δύο κατηγορίες. Στον ημιμαραθώνιο των 21,2χλμ έτρεξαν 376 αθλητές. ενώ στην διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων 275. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των παιδιών, καθώς πάνω από 600 έτρεξαν και στη διαδρομή των χιλίων μέτρων.


Ο συνδιοργανωτής Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, συμμετείχε και φέτος με τους περισσότερους αθλητές και για το λόγο αυτό βραβεύτηκε Απόστολος Γούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή της Φαρσαλινής ομάδας δρομέων «Farsala Running Team».


Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, οι αθλητές ξεκίνησαν από το πάρκο του Απιδανού για να τερματίσουν στο άγαλμα του Αχιλλέα, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες.


Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21,2 χλμ. αναδείχθηκε ο επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Φαρσάλων, αθλητής του Γ.Σ. Γλυφάδας - EXALCO Νικόλας Τσικούρας, με χρόνο 1:12:22, ο οποίος αποτελεί νέο ρεκόρ, δεύτερος ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Κένταυρος, Δημήτρης Φράγκος, με χρόνο 1:20:14, και τρίτος ο αθλητής Κοσμάς Κωνσταντινίδης με χρόνο, 1:23:12 .


Πρώτη στις γυναίκες σε ότι αφορά τον ημιμαραθώνιο αναδείχθηκε η Κρυσταλλία Κουτσιμάνη, με χρόνο 1:43:46, δεύτερη η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, με χρόνο 1:45:55 και τρίτη η Χριστίνα Τσαγγάρη, με χρόνο 1:50:23.


Άξια αναφοράς είναι συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων, πλήθους εθελοντικών οργανώσεων και ιδιωτών, καθώς και τοπικών φορέων όπως το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας, η ΕΟΔΥΑ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων για τη διεξαγωγή των αγώνων. Σημαντική ήταν η προσφορά των γιατρών Λεωνίδα Γκόβαρη, Στέλλας Γουργούλια και Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθώς και του φυσικοθεραπευτή Βασίλη Καραδήμα, ο οποίος με την ομάδα του προσέφερε αποκατάσταση στους αθλητές που το χρειάζονταν, μετά το πέρας του αγώνα.


Στον νικητή του «Αχίλλειου Άθλου» απένειμε το μετάλλιο ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο οποίος λίγο αργότερα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε μέσα από ένα αθλητικό γεγονός να ενώσουμε όλους τους Φαρσαλινούς σε μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που συμμετείχαν σε αυτό τον πολύ όμορφο αγώνα, ο οποίος έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια του νομού και έχει μετεξελιχτεί σε ένα πανελλήνιο γεγονός. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός και συμμέτοχος, ώστε το δρομικό κίνημα να εξαπλωθεί»


Στους λοιπούς νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου 21,1 χλμ. και του Αγώνα 5,2 χλμ., καθώς και των επί μέρους ηλικιακών κατηγοριών του Ημιμαραθωνίου 21,1 χλμ., έγιναν απονομές από τον Πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Νικόλαο Γούλα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Φάρσαλων, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, τους δημοτικούς συμβούλους, την Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας Φαρσάλων και τον Δ/ντή του καταστήματος Eurobank Φαρσάλων . Επίσης, ο Νίκος Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος του «Farsala Running Team», απένειμε τιμητική πλακέτα στον φαρσαλινό Βασίλη Γκουντόπουλο, δρομέα αντοχής επί τριάντα συνεχή έτη, φανατικό υποστηρικτή του δρομικού κινήματος, για την προσφορά του στον αθλητισμό.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Χρήστος Μπασαγιάννης, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, τόνισε πως «μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είχαμε, κατορθώσαμε μαζί με την τοπική κοινότητα, που ήταν συνδιοργανωτής, καθώς και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, να σχεδιάσουμε έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου. Κάναμε πολλές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πείσαμε τους εθελοντές για την σημαντικότητα της συμμετοχής τους και αυξήσαμε κατακόρυφα τις παροχές προς τους αθλητές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρριφθούν όλα τα ρεκόρ συμμετοχών και να έχουμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που αναδεικνύει πανελληνίως την πόλη μας.».


Να σημειωθεί, τέλος, πως όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, έλαβαν αναμνηστικά και συλλεκτικά μετάλλια, μαζί με ένα τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα καθώς και γεύμα αποκατάστασης.


[ads-post]




















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια