ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Άννα Βαγενά - Βασίλης Κόκκαλης: "Να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι όσο θα μείνει κλειστή η γέφυρα των Τεμπών"

Άννα Βαγενά - Βασίλης Κόκκαλης: "Να μην πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι όσο θα μείνει κλειστή η γέφυρα των Τεμπών"


Οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης και κ. Άννα Βαγενά φέρνουν στη βουλή με αναφορά τους, ψήφισμα – επιστολή του δήμου Τεμπών προς τον πρωθυπουργό, όπου ζητείται η δωρεάν διέλευση των κατοίκων του δήμου Τεμπών από τα διόδια της νέας εθνικής οδού στα Τέμπη, για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστή για συντήρηση της γέφυρας Τεμπών η παλαιά οδός.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν απολύτως δίκαιο και αυτονόητο το αίτημα των κατοίκων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ιδίου του πρωθυπουργού.

[ads-post]

Η επιστολή - ψήφισμα του δήμου Τεμπών αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όπως γνωρίζετε έχει προγραμματιστεί το κλείσιμο της Γέφυρας Τεμπών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» με δαπάνη του δημοσίου. Η γέφυρα των Τεμπών είναι ιδιαίτερα «καταπονημένη», εγκαινιάστηκε στις 2/5/1953 και από τότε λειτουργεί συνεχώς.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της κατασκευής των τούνελ, δέχθηκε μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων (φορτηγών κτλ) τα οποία διέρχονταν την κοιλάδα των Τεμπών.

Οι εργασίες για την συντήρηση της γέφυρας στα Τέμπη είχαν προγραμματιστεί από την εταιρεία την Άνοιξη, αλλά λόγω των έντονων αντιδράσεων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό, ξεκίνησαν στη βάση της γέφυρας, χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η διέλευση των οχημάτων για να προστατευτεί ο τουρισμός.

Την 21η Οκτωβρίου 2019 οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στο πάνω τμήμα του οδοστρώματος της γέφυρας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω των τούνελ του αυτοκινητοδρόμου, καθόλη τη διάρκεια των επισκευών οι οποίες θα διαρκέσουν 6 ΜΗΝΕΣ.

Η συντήρηση της γέφυρας των Τεμπών αποτελεί έργο δημόσιας ωφελείας και επιβάλλεται, όμως η χρήση του αυτοκινητοδρόμου με το κόστος των διοδίων (διέλευση) θα αποτελέσει σημαντική επιβάρυνση για τους δημότες μας και όχι μόνο, που θα χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδική αρτηρία σε καθημερινή βάση.

Πρόκειται για δημότες που κατοικούν στην επικράτεια του δήμου Τεμπών, στην Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών που αποκόπτεται με το κλείσιμο της γέφυρας, αλλά και για άλλους που εκτελούν συνειδητά και ενσυνείδητα το επαγγελματικό τους καθήκον, επιτελώντας ταυτόχρονα και λειτούργημα, όπως υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, ελεύθεροι επαγγελματίες (μεταφορά προϊόντων κ.α), αγρότες, αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου Τεμπών, υπάλληλοι του δήμου Τεμπών, ιατρικό προσωπικό, μαθητές, υπάλληλοι και συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες του κτηματολογίου κλπ.

Με το κλείσιμο της γέφυρας των Τεμπών αποκλείεται η διέλευση όλων αυτών των ανθρώπων, οχημάτων, προϊόντων, χωρίς να υφίσταται εναλλακτική διαδρομή από άλλη οδό, παρά μόνο αυτής του αυτοκινητοδρόμου (ΠΑΘΕ), με αποτέλεσμα ο Δήμος Τεμπών να τέμνεται.

«Επιβάλλοντας» με αυτό τον τρόπο πρωτίστως στους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, αλλά και σε όλους τους δημότες μας μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και χρήση, η οποία απέχει από την ελεύθερη βούληση του πολίτη και της ελευθεριότητας του αποφασίζειν (συνταγματικές ελευθερίες).

Για τους λόγους αυτούς τους οποίους συνοπτικά σας ανέφερα:

Αιτούμαστε, 

Την δωρεάν διέλευση όλων των δημοτών του Δήμου Τεμπών στον αυτοκινητόδρομο (ΠΑΘΕ), αλλά και όσων εργάζονται και μετακινούνται καθημερινά από και προς το συγκεκριμένο σημείο, διότι η οικονομική τους επιβάρυνση θα είναι εξαιρετικά μεγάλη στο βάθος των 6 μηνών, το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης.

Σας ζητούμε

Να μεριμνήσετε για το πρόβλημα – αίτημα, αναζητώντας για μας και τους δημότες μας, κατάλληλη και ανεκτή για την οικονομία τους λύση, διότι με χρηματοδότηση του δημοσίου γίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση και είστε οι μόνοι αρμόδιοι να δώσετε την επιθυμητή λύση.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψιν Σας, ότι εφόσον όλα τα οχήματα θα διέρχονται του αυτοκινητοδρόμου –άρα και των διοδίων, η «εξαίρεση» των συγκεκριμένων κατοίκων – επαγγελματιών του κόστους των διοδίων είναι αμελητέα.

Είναι προφανές ότι τόσο ο Δήμος Τεμπών όσο και η Κυβέρνηση, ενεργούν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής – κράτος πρόνοιας και η πολιτική βούληση και των δύο πλευρών εκφράζεται μέσω αυτών.

Αναμένουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει εκ μέρους μας διαφορετική προσέγγιση του θέματος.

Σας προσκαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες, καθώς και τις προτάσεις Σας.»












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια