ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση με θέμα: «Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες»

Εκδήλωση με θέμα: «Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες»


Ο Δήμος Λαρισαίων, μετά τον ορισμό της πόλης της Λάρισας στην παγκόσμια Διάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν στο Μεντεγίν της Κολομβίας τον Οκτώβρη 2019 ως συντονίστριας πόλης του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση και Κοινωνία των Πολιτών», διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:00μμ στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας– Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν από τους διακεκριμένους καθηγητές κ.κ. Ted Fleming και Αλέξη Κόκκο οι διεργασίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας Δημοκρατικής – Συμμετοχικής Εκπαίδευσης και ο πολύτιμος ρόλος που διαδραματίζει η Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη, στη βάση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης. 

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κος Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κος Απόστολος Καλογιάννης. 

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό. 

[ads-post]

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 θα υλοποιηθεί εργαστήρι στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, για εκπροσώπους των φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Πόλης που Μαθαίνει» όπου θα διαμορφωθεί ο σχεδιασμός για δράσεις και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών. 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, τηλ.: 2410680249 και 2410680250
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια