ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Σε χώρο διοικητηρίου μετατρέπονται οι πρώην αποθήκες της ΕΑΣ στον Πλατύκαμπο

Σε χώρο διοικητηρίου μετατρέπονται οι πρώην αποθήκες της ΕΑΣ στον Πλατύκαμπο


Κατόπιν σχετικής υποβολής πρότασης του Δήμου Κιλελέρ η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ αποφάσισε την ένταξη της πράξης με τον τίτλο «Μετατροπή κτιρίου (πρώην αποθήκη ΕΑΣ) σε χώρο διοικητηρίου στην ΤΚ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η πράξη αφορά στην μετατροπή ισογείου κεραμοσκεπούς κτιρίου το οποίο είχε κατασκευαστεί ώστε να χρησιμοποιείται ως αποθήκη από την πρώην Ε.Α.Σ. Λάρισας, σε χώρο Διοικητηρίου του Δήμου Κιλελέρ στην Τ.Κ. Πλατυκάμπου.

Η επιφάνειά του κτιρίου είναι 593,91τμ, η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 4.687τμ και βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού της Τ.Κ. Πλατυκάμπου.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Στο κτίριο διαμορφώνονται δύο ενιαίοι χώροι γραφείων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Δήμου μας. Το υπόλοιπο τμήμα θα χρησιμοποιείται ως χώρος αρχείου και ως αποθήκη.

Έχοντας υπόψη το διαθέσιμο ανενεργό κτιριακό απόθεμα, την χωροθέτηση των υπηρεσιών και την δυνατότητα συγκέντρωσης λοιπών δημοτικών υπηρεσιών με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αποφασίσαμε την αξιοποίηση του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψη τα εξής χαρακτηριστικά: Βρίσκεται σε κεντρικό και προσβάσιμο σημείο εντός του οικισμού Πλατυκάμπου σε κοντινή απόσταση από το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο (ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, ΠΑΘΕ, Ε.Ο Λάρισας-Αγιάς κλπ).

[ads-post]

Έχει ικανό εμβαδό για να στεγάσει με άνεση υπηρεσίες, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων κτιρίων. Έχει ικανό περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, για τα οχήματα του Δήμου και των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Δίπλα ή σε κοντινή απόσταση βρίσκονται υφιστάμενα σημεία ενδιαφέροντος (πλατεία, παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο, ΚΕΠ, Περιφερειακό Ιατρείο, υπό σύσταση Αστυνομικό Τμήμα, Κέντρο Κοινότητας κ.λπ).

Διατηρούνται, με μόνη διαφορά την μετεγκατάστασή τους σε κοντινή απόσταση, οι δημοτικές υπηρεσίες πουεξυπηρετούσαν την Δ.Ε Πλατυκάμπου ενώ δίδεται η δυνατότητα συστέγασης και άλλων υπηρεσιών, διασκορπισμένων λόγω έλλειψης χώρου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ.λπ)».

Το συνολικό κόστος της πράξης που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) ανέχεται στο ποσό των 994.505,28 Ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλέκου Χονδρονάσιου.





Πηγή: www.kosmoslarissa.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια