ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Η ΟΤΟΕ για την παντραπεζική απεργία και για τις απολύσεις από την τράπεζα Πειραιώς

Η ΟΤΟΕ για την παντραπεζική απεργία και για τις απολύσεις από την τράπεζα Πειραιώς


ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ! 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! 
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! 

Δίνουμε μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας. 

Να ανακληθούν οι απολύσεις και να τηρηθεί η συμφωνία με την ΟΤΟΕ 


Μετά την επιτυχημένη παντραπεζική απεργία της 11ης Δεκεμβρίου, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ. 

Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας αρχής γενομένης από την έναρξη του ωραρίου, στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο κτήριο Λεωφ. Αμαρούσιου – Χαλανδρίου & Χειμάρρας 11 στο Μαρούσι, τη Δευτέρα 16/12/2019. 

Οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε στα χρόνια της κρίσης. 



Ψηφίστηκε από τη Βουλή κι είναι έτοιμο να εφαρμοστεί το σχέδιο Ηρακλής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το σχέδιο βασίζεται ουσιαστικά στο πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών. 

Όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης το σχέδιο «Ηρακλής» είναι μία συστημική λύση που θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 



Το Ελληνικό Δημόσιο θα παρέχει την εγγύησή του για το ασφαλέστερο, κατά τους οίκους αξιολόγησης, τμήμα του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου (senior), έναντι προμήθειας υπέρ του, αποτιμημένη σε όρους αγοράς. Το ύψος των κρατικών εγγυήσεων διαμορφώνεται στα 12 δισ. ευρώ. 

Ξένοι επενδυτές, τραπεζίτες αλλά και οι αγορές εκτιμούν ότι μέσα από το σχέδιο θα ανοίξει ο δρόμος για χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, έτσι ώστε η Ελλάδα να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. 

[ads-post]

Γι' αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, δηλαδή απόλυση τραπεζοϋπαλλήλων από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου. 

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, σε μια συγκυρία που αυτός ανακτά την κερδοφορία του και καλείται να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο του στη στήριξη της ανάπτυξης. 

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που πρώτη «κλείνει το μάτι» στις ορέξεις όσων μεγαλομετόχων και μελών των Δ.Σ. ζητούν απολύσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία και τις παχυλές αμοιβές των μεγαλοστελεχών τους. 

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις, αλλά απειλεί και με νέες πέραν των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. 

Εάν σήμερα επιτρέψουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον κλάδο, αύριο οι άνεμοι θα συμπαρασύρουν και το δικό μας σπίτι. 



Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και στο μέλλον μας. 
Οι απολύσεις μας αφορούν όλους! 

Δίνουμε όλοι μαζί τη Δευτέρα 16/12/2019 μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας. 
Τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα περάσουν! 


ΟΛΟΙ ΣΤΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 16/12/19 
ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. 


Η ΟΤΟΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια