ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse - Οι 6 στους 10 ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά

Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse - Οι 6 στους 10 ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά


Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, στην οποία καταγράφονται οι κρίσεις των ερωτώμενων σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, την οικονομία και το προσφυγικό, διενήργησε η PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε δείγμα 1.202 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 25%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.




Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, έξι στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν την ανησυχία τους για τις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση "πόσο σας ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις, οι δηλώσεις και οι προκλήσεις από την Τουρκία;", το 61% απαντά "πολύ" και "αρκετά", το 18% "μέτρια", το 15% απαντά "λίγο" και "ελάχιστα έως καθόλου" και ποσοστό 6% απαντά "Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ".




Κληθέντες να απαντήσουν εάν οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν: Το 54% "σίγουρα σε σωστή" και "μάλλον σε σωστή", το 34% "μάλλον σε λανθασμένη" και "σίγουρα σε λανθασμένη" και το 12% "ΔΓ/ΔΑ".

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας, το 52% απαντά πως κινούνται "σίγουρα σε σωστή" κατεύθυνση και "μάλλον σε σωστή" κατεύθυνση, το 39% απαντά "μάλλον σε λανθασμένη" και "σίγουρα σε λανθασμένη" και το 9% απαντά "ΔΓ/ΔΑ".
[ads-post]

Σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τα θέματα ασφάλειας, το 54% των ερωτηθέντων απαντά πως κινούνται "σίγουρα σε σωστή" κατεύθυνση και "μάλλον σε σωστή κατεύθυνση", το 35% "μάλλον σε λανθασμένη" και "σίγουρα σε λανθασμένη" και το 11% απαντά "ΔΓ/ΔΑ".


Αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό και κληθέντες να σχολιάσουν εάν οι αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απαντούν: Το 34% πως "σίγουρα σε σωστή" και "μάλλον σε σωστή", το 55% "μάλλον σε λανθασμένη" και "σίγουρα σε λανθασμένη" και το 11% "ΔΓ/ΔΑ".
Στην ερώτηση "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό", μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Το 45% απαντά ο "Κ. Μητσοτάκης", το 27% ο "Αλ. Τσίπρας", το 24% "Κανένας από τους δύο" και το 4% "ΔΓ/ΔΑ".






Πηγή: www.enikos.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια