Νέο Ειδικό Σχολείο στη Λάρισα

Νέο Ειδικό Σχολείο στη Λάρισα


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην ανέγερση του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 4.290.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες δυναμικότητας 50 μαθητών με 12 αίθουσες διδασκαλίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Λαρισαίων, στην Νεάπολη Λάρισας, συνολικής επιφάνειας 3.916,26 τ.μ.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. προβλέπεται να ανεγερθεί στην βόρεια και ανατολική πλευρά οικοπέδου επί των οδών Κατσίγρα & Μπλάνα στην περιοχή Νεάπολη Λάρισας.

[ads-post]

Το διδακτήριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτελείται από ένα διώροφο διδακτήριο επιφάνειας 1.215,10 τ.μ. στο ισόγειο, 1014,38 τ.μ. στον Α΄ όροφο και 172,61 τ.μ. στο υπόγειο και περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ιατρείου/αναρρωτηρίου αίθουσα φαγητού, εργαστήριο ανθοκομίας με αποθήκη και αποδυτήρια, δύο εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, χώρο υδροθεραπείας, αίθουσα βιβλιοθήκης, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, αίθουσα αρχείου, καθώς επίσης και κλειστό γυμναστήριο/αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και ένα θερμοκήπιο για καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από το παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου.

Πηγή: www.tovima.grΝέο Ειδικό Σχολείο στη Λάρισα