ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη - Νέα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την ανάκληση των απολύσεων

ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη - Νέα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την ανάκληση των απολύσεων


Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μας αφορούν όλους. 
Ο αγώνας μας συνεχίζεται 

  • 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019. 
  • Στάση εργασίας στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την ίδια ημέρα. 
  • Συγκέντρωση των απεργών από το πρωί στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας και στις 13:30 στο Υπουργείο Εργασίας. 
  • Νέα Τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη στις 14:00. 

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα. 

Ωστόσο η Διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί «τετελεσμένες» τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. 



Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας στις δυο, μέχρι σήμερα, Τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους. 

Προφανώς η Διοίκηση πιστεύει ότι εμμένοντας σε μια σκληρή και αδιάλλακτη στάση, κωφεύοντας στις φωνές της λογικής και απολύοντας εργαζόμενους λίγο πριν τις Γιορτές, επιδεικνύει «αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα», άξια να εισπράξει εύσημα από τους επενδυτές και τους μετόχους της Τράπεζας. 

Τίποτα πιο απατηλό από αυτό!!! 



Σήμερα ο κλάδος εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση επίλυσης του ζωτικού για αυτόν προβλήματος των κόκκινων δανείων, με την αξιοποίηση, ανάμεσα στα άλλα, του σχεδίου «Ηρακλής», για τιτλοποιήσεις δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 

Σήμερα, έχοντας ήδη αποκαταστήσει την κερδοφορία του μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, ο κλάδος περνά σε φάση ανάπτυξης, φιλοδοξώντας να ανακτήσει τον κομβικό του ρόλο στην οικονομία και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. 

Σήμερα ο κλάδος έχει ακόμα μπροστά του την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή Τραπεζική. Με αξιοποίηση και όχι αχρήστευση της ανθρώπινης εμπειρίας, επικοινωνίας και επαφής, των γνώσεων και των δεξιοτήτων και με συνεχή επένδυση στον εργαζόμενο, όχι θεωρώντας τον ευτελές αναλώσιμο και πειθήνιο εξάρτημα της τεχνολογίας. 



Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ομαλό κλίμα στον κλάδο, με: 
  • Συνεννόηση και εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες. 
  • Συμφωνίες που, όταν συνάπτονται, οφείλουν και να τηρούνται στο σύνολό τους. 
  • Κοινωνική υπευθυνότητα, θεμέλιο και προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη της πελατείας, πάνω στην οποία στηρίζεται ο κλάδος. 
  • Κατά συνέπεια, ουδείς συνετός τραπεζίτης ή Διοίκηση με στοιχειωδώς μακρόπνοη επιχειρηματική προοπτική διανοείται: 
  • Να δημιουργεί «τετελεσμένα» και μάλιστα με απολύσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στους εργαζόμενους, στον κλάδο και σε ολόκληρη την κοινωνία, που ωστόσο στήριξαν τις Τράπεζες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους. 
  • Να «κλείνει το μάτι» σε κοντόφθαλμες ή και ακραίες ορέξεις μεμονωμένων επενδυτών, που ενδιαφέρονται μόνο για άμεσα κέρδη, αδιαφορώντας για τη συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, της οικονομίας και μιας κοινωνίας, που ήδη έδωσε υψηλό «φόρο αίματος» κατά τη διάρκεια της κρίσης, έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα και αξίωση σε μια δίκαιη ανάπτυξη. 
  • «Να θέσει σε κίνδυνο αφενός το κλίμα εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρξει στον τραπεζικό κλάδο ως πυλώνα της εθνικής οικονομίας και αφετέρου το σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος από τον «κόκκινο» δανεισμό, που αποτελεί το μέσο δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας με αναπτυξιακό πρόσημο» – αυτό το τελευταίο το επισημαίνει η ίδια η Κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. 

Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μας αφορούν όλους. 
Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί. 
Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο! 



Για αυτό η ΟΤΟΕ κινητοποιήθηκε αμέσως, συντονίζοντας τον αγώνα με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. 
Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου έστειλαν ήδη ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις. 

Εμμένοντας στην απαράδεκτη στάση της, η Τράπεζα απομονώνεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά. 
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε νόμιμο μέσο! 

[ads-post]

Η Τράπεζα Πειραιώς και όλες οι Τράπεζες, που ενδεχόμενα μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, πρέπει να λάβουν νέο, ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα. 
Οι απολύσεις, που με τόσες θυσίες αποτρέψαμε στην κρίση, είναι προκλητικές και απαράδεκτες στην ανάπτυξη! 

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη Συνεδρίασή της στις 16/12/2019 αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και τον κλάδο με : 
  • Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019. 
  • Προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας στον κλάδο την ίδια ημέρα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:15. 
  • Συγκέντρωση των απεργών από το πρωϊ στο κτήριο της Διοίκησης στην οδό Αμερικής και το μεσημέρι στη 13:30 μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η 3η Τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τράπεζας. 
  • Διάβημα της ΟΤΟΕ στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του. 


Καλούμε την Τράπεζα Πειραιώς: 
  • Να τιμήσει την υπογραφή της στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΠ. 
  • Να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 συναδέλφων. 

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 19/12/2019 και στις συγκεντρώσεις στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς το πρωϊ και στο Υπουργείο Εργασίας στις 13:30. 


Ανάκληση των απολύσεων τώρα! 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια