ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Συνεργασία Παπαστεργίου – Λιβάνιου για τον πολίτη και την Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία Παπαστεργίου – Λιβάνιου για τον πολίτη και την Αυτοδιοίκηση


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Εσωτερικών στα Τρίκαλα με εφ’ όλης συζήτηση για θέματα Δήμων 


Πολύωρη, ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση συνολικά για την Αυτοδιοίκηση στα Τρίκαλα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο. Με παρόντες όλους σχεδόν τους αντιδημάρχους Τρικκαίων, τέθηκαν και συζητήθηκαν πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με το παρόν και, κυρίως, το μέλλον των Δήμων και συνακόλουθα των πολιτών. Όπως το διατύπωσε ο κ. Παπαστεργίου: συζητούμε για την αποκέντρωση, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός, δίνοντας συγχαρητήρια στον κ. Παπαστεργίου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, εξήρες τις «νέες αντιλήψεις στην Αυτοδιοίκηση», με τις οποίες απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Δημάρχων. Και συνέχισε στην ανάγκη για συνεργασία, επισημαίνοντας τα όσα αφορούν στην ψηφιακή διακυβέρνηση, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο. Όπως το είπε χαρακτηριστικά: είναι τραγικό να εκδίδονται πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης για να αποδείξει το μισό κράτος στο άλλο μισό, ότι κάποιος είναι παντρεμένος και έχει παιδιά».



Εστίασε και ο ίδιος σε ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών και αποκέντρωσης, αλά και σε ζητήματα κανόνων που θα θέτει ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης. 

Στη συνέχεια τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα – εκκρεμότητες, είτε για θέματα του Δήμου Τρικκαίων (η υπογραφή της απαραίτητης ΚΥΑ για το αναπτυξιακό δάνειο ΑΠΕ του Δήμου) είτε συνολικότερα για τους ΟΤΑ της χώρας (όπως, αντικειμενικά κριτήρια για κατανομή ΚΑΠ, παράταση συμβάσεων των προσωρινών εργαζόμενων της 3Κ/2018, πρόληψη & νέες υποδομές για την πολιτική προστασία, εκσκαφές στους ασφαλτοτάπητες των πόλεων, Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου, διαλειτουργικότητα υπηρεσιών Δημοσίου & ΟΤΑ κ.α.).

[ads-post]

Τα θέματα ειδικότερα της τεχνολογίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών συζητήθηκαν στο control room του Smart Trikala. Εκεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε το πλήθος των δράσεων της πόλης που μπορεί να είναι σύγχρονη, με έμφαση σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, διαφάνειας, βελτίωση των υπηρεσιών στον πολίτη.

Η επίσκεψη του κ. Λιβάνιου ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον Μύλο των Ξωτικών. 



Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Μπρουζούκη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μητσιάδη, Αναστασίου, Ζιώγας, Ψύχος, ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γ. Κωτούλας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Αλεστά και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θ. Παπασίκας.















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια