ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο«Περίπτωση συνείδησης» στο Χατζηγιάννειο



Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, θα πραγματοποιήσουν ένα μικρό αφιέρωμα με δυο ταινίες του ιρανικού κινηματογράφου, αρχίζοντας τη Δευτέρα και την Τρίτη 13 και 14 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο, με την βραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βενετίας «Περίπτωση συνείδησης» σε σκηνοθεσια Βαχίντ Ζαλιλβάντ. 


Ένας ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ελαφρά ένα οκτάχρονο αγοράκι. Αποφεύγει να καλέσει την αστυνομία, διότι η ασφάλειά του έχει λήξει, και αποζημιώνει τον πατέρα του παιδιού. 
Αν και ο μικρός έχει μόνο μελανιές, προσφέρεται να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά ο γονιός του αρνείται. 
Το επόμενο πρωί θα βρει στο νεκροτομείο το πτώμα του αγοριού, η πρώτη γνωμάτευση όμως διαπιστώνει θάνατο από δηλητηρίαση.


Τότε θα ξεκινήσει μια προσωπική αναζήτηση ευθυνών, την οποία ο Βαχίντ Ζαλιλβάντ, με θητεία στο θέατρο, στην τηλεόραση και στη σκηνοθεσία άνω των 30 ντοκιμαντέρ, θα περιγράψει με μια υποδειγματικά μεθοδική σεναριακή επιδεξιότητα, που θυμίζει τον σπουδαίο συμπατριώτη του Ασγκάρ Φαραντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος»).


Η «Περίπτωση Συνείδησης» είναι ένα θαρραλέο ψυχολογικό δράμα και ταυτόχρονα ένα πολιτικοκοινωνικό δοκίμιο πάνω στη συλλογική ευθύνη.

[ads-post] 

Κοινωνική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104'
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Βαχίντ Ζαλιλβάντ με τους: Αμίρ Αγκάι, Χεντιγέ Τεχρανί, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ

Γενική είσοδος 4 ευρώ


















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια