Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από κατοίκους και φορείς του Δήμου Τεμπών μετά τις πληροφορίες που θέλουν τη δημιουργία δεύτερης δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι.


Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, την ώρα της κλειστής σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα παρουσία κυβερνητικών στελεχών.


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η κυβέρνηση φαίνεται να επανεξετάζει το θέμα αν και φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις.


Στη σύσκεψη από πλευράς Λάρισας μετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.


Την αντίθεσή του στην έλευση νέων προσφύγων στο Κυψελοχώρι, εξέφρασε στη χθεσινή του συνεδρίαση και το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.


[ads-post] 


Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης ανέφερε ότι «η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή έκανε το ανθρωπιστικό και εθνικό της καθήκον στο προσφυγικό»


Υποστήριξε ότι «τα 2.000 άτομα είναι το πλαφόν στο Δήμο Λάρισας», συμπληρώνοντας ότι έχει υπογράψει την απόφαση του Δήμου Τεμπών να μη γίνει δομή στο Κυψελοχώρι και θα επιμείνει σε αυτή τη θέση.






Πηγη: www.kosmoslarissa.gr