ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Από τη Θεσσαλία ξεκινά η πρωτοβουλία αφύπνισης LifeScore για ένα βιώσιμο μέλλον


Συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και φορέων στη μάχη κατά της επισιτιστικής ανασφάλειας και της σπατάλης τροφίμων

Κώστας Αγοραστός: «Χτίζουμε σήμερα τη βιωσιμότητα του μέλλοντος»

Με δράσεις όπως το LifeScore Social Hackathon Larissa, την Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 και πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ



Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκινά η μάχη κατά της επισιτιστικής ανασφάλειας
και της σπατάλης τροφίμων, μέσα από την κοινωνικά βιώσιμη πρωτοβουλία LifeScore που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με το Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας, που είναι το πρόβλημα του μέλλοντος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

[ads-post] 

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ανέφερε:

«Ο πλανήτης μικραίνει. Η γη ξηραίνεται. Το νερό στις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες μολύνεται. Ο αέρας έχει πρόβλημα. Οι άνθρωποι αντικαθίστανται από τις μηχανές. Η τροφή ολοένα και λιγοστεύει. Το πρόβλημα του μέλλοντος είναι η βιωσιμότητα. Και η βιωσιμότητα δεν αλλάζει με καμία πολιτική φιλοσοφία παρά μόνο με αφύπνιση των λαών. Το Lifescore αυτό έρχεται να κάνει. Είναι ένα πρόγραμμα επίκαιρο, ένα πρόγραμμα του μέλλοντος. Εδώ σήμερα χτίζουμε τη βιωσιμότητα του αύριο, τη βιωσιμότητα του μέλλοντος. Είναι μια μεγάλη σημαντική πρωτοβουλία αφύπνισης, ανθρωπιάς, μια πρωτοβουλία ζωής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μαζί με το Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς κάνουμε την προσπάθεια αφύπνισης. Είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Η βιωσιμότητα είναι το πρόβλημα του μέλλοντος και καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Ένα από τα εργαλεία που έχουμε είναι και το LifeScore. Χρειάζεται συστράτευση όλων. Η επιτυχία θα έρθει από την ένωση πολλών μικρών προσπαθειών της καθημερινότητας. Σε αυτή την προσπάθεια της καθημερινότητας, σας θέλουμε όλες και όλους μαζί. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι υποχρέωση μας προς τις γενιές που έρχονται προς τους νέους ανθρώπους, για τον πλανήτη μας, για τον κόσμο του αύριο. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχουν διαδικασίες, όπως το ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της «Πόλης που μαθαίνει».
Σας ευχαριστούμε όλους που είστε σήμερα εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας».













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια