ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

«Προσωρινά κλειστή» η Αρωγή στη Λάρισα!

«Προσωρινά κλειστή» η Αρωγή στη Λάρισα!


ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

«Προσωρινά κλειστό» δηλώνει τις τελευταίες ημέρες το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ που βρίσκεται στη Λάρισα.

Η εξέλιξη αυτήν βάσει εκτιμήσεων ανθρώπων του κλάδου, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς προβλημάτων και λανθασμένων χειρισμών που ξεκίνησαν πριν χρόνια και έφτασαν την επιχείρηση στο εν λόγω αδιέξοδο. Κι αν οι εναπομείναντες ασθενείς έφυγαν προ ημερών και βρήκαν άλλα Κέντρα Αποκατάστασης για να συνεχίσουν την θεραπεία τους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους εργαζόμενους που έχουν μεγάλη αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ειδησεογραφικής σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου» οι οφειλές προς τους δεκάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων είναι μερικών μηνών και περιμένουν δικαιολογημένα να δούνε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως εξελίξεις σχετικά με τη επαναλειτουργία του Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν ίσως και στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το εν λόγω Κέντρο Αποκατάστασης σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003, και από το 2009 εντάσσεται στο Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», μέλος του ομίλου EUROMEDICA. Αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης, για άτομα με κινητικές αναπηρίες από παθήσεις όπως: τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, από κακώσεις τροχαίων ατυχημάτων, από αθλητικές κακώσεις, από εργατικά ατυχήματα, καθώς και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις όπως: καρδιοχειρουργικές, ορθοπεδικές και νευροχειρουργικές».

*Εξάλλου πριν από ένα μήνα περίπου ρεπορτάζ που φιλοξενούσε στις σελίδες της η εφημερίδα «Ελευθερία» διέβλεπε πως ήταν ορατός ο κίνδυνος ανάκλησης της άδειας λειτουργίας Θεσσαλικού Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης, που εδρεύει στη Λάρισα, «καθώς μετά από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που διογκώνονται από τις συνεχιζόμενες παραιτήσεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αμφισβητείται ακόμα και η ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών στους 44 νοσηλευόμενους».

[ads-post]

Μάλιστα σχετικά υπήρξε και κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να διερευνηθούν πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης που θέτουν σε διακινδύνευση τη ζωή ή την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών.


ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ






















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια