ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η ΟΤΟΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του άρθρου 9 της ΠΝΠ που υποβαθμίζει την εργασία και μειώνει στο μισό τους μισθούς

Η ΟΤΟΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του άρθρου 9 της ΠΝΠ που υποβαθμίζει την εργασία και μειώνει στο μισό τους μισθούς


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


Ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ( ΟΤΟΕ ) στον νομό Λάρισας, Κώτσιος Αθανάσιος αποστέλλει δελτίο τύπου της ΟΤΟΕ προς την εφημερίδα " Larisacitynews " για ενημέρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων του νομού Λάρισας, με το οποίο απαιτεί την άμεση απόσυρση του άρθρου 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποβαθμίζει την εργασία και μειώνει στο μισό (50%) τους μισθούς των εργαζομένων εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει την χώρα μας, αντί να λάβει μέτρα για την προστασία του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές όλων, η ΟΤΟΕ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας μετά από τις ρυθμίσεις και της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 



Εκφράζουμε την πλήρη και κατηγορηματική μας αντίθεση στη ρύθμιση του άρθρου 9 της εν λόγω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η διάταξη αυτή επιτρέπει αδιακρίτως στους εργοδότες να επιβάλλουν μονομερώς εκ περιτροπής απασχόληση στο προσωπικό τους για διάστημα μέχρι και 6 μήνες, απασχολώντας εναλλάξ το μισό προσωπικό και μειώνοντας στο μισό αντίστοιχα τους μισθούς τους. 

Η ρύθμιση αυτή απειλεί να απομειώσει δραστικά το εργασιακό εισόδημα, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις υποχρεώσεις και στο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών των εργαζομένων, με κίνδυνο τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εργαζόμενων φτωχών και μια δραματική παραπέρα ενίσχυση των υφεσιακών επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και την κοινωνία, με πρώτα θύματα τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Τη στιγμή που όλοι, πολίτες και Πολιτεία, δίνουμε σύσσωμοι τη μάχη για την προστασία του υπέρτατου αγαθού, της υγείας, είναι αδιανόητο να θεσπίζονται παραχωρήσεις στους εργοδότες που πλήττουν άμεσα και δραστικά το εισόδημα των εργαζομένων και μάλιστα αδιακρίτως, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τη συλλογική εκπροσώπηση για την εξεύρεση κατάλληλων κριτηρίων και λύσεων, που δεν θα φορτώνουν άνισα τις συνέπειες αυτής της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. 

Η κρίση είναι δοκιμασία για όλους. Δεν πρέπει να γίνει άλλοθι κοινωνικού πειραματισμού και απαξίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων! 

[ads-post]

Καλούμε την Κυβέρνηση : 
  • να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
  • να ενισχύσει το ταχύτερο και με κάθε τρόπο το δοκιμαζόμενο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε μέσα προστασίας, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. 
  • να εντείνει τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας, αλλά και των εργασιακών κανόνων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους 
  • να λάβει μέτρα για την προστασία του εισοδήματος όλων των εργαζομένων, χωρίς καμιά εξαίρεση. 

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό που προασπίζονται με αυταπάρνηση, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς, την υγεία και τη ζωή μας. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, καθώς και στους συναδέλφους μας τραπεζοϋπάλληλους, που υπό πρωτόγνωρες συνθήκες δίνουν καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία και να παρέχονται τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. 



Καλούμε τους συναδέλφους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσουν την κάλυψη των βασικών συναλλακτικών αναγκών της πελατείας, την ομαλή τροφοδοσία των ΑΤΜs αλλά και τη συνεχή υποστήριξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των εναλλακτικών δικτύων, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Συλλόγους του χώρου τους για να αναφέρουν κάθε πρόβλημα που αφορά στην προστασία της υγείας, της δικής τους και της πελατείας, αλλά και στα εργασιακά τους δικαιώματα. 


Καλούμε, τέλος, τις Τράπεζες 
  • να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας που και με δική μας παρέμβαση δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν. 
  • να μη διανοηθούν να επωφεληθούν από τη συγκυρία και από τις ρυθμίσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να πλήξουν την απασχόληση, τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου.





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια