ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Βιολογικό καθαρισμό αποκτούν οι οικισμοί Πατητήρι και Βότση στην Αλόννησο

Κ. Αγοραστός: « Σε συνεργασία με το δήμαρχο Π. Βαφίνη, κάνουμε τα περισσότερα έργα που είχε ποτέ το νησί»

Συνεργασία Περιφέρειας –ΣΕΤΕ για το marketing plan των Υποβρύχιων Μουσείων


Στην περιβαλλοντική, τουριστική και αθλητική αναβάθμιση της Αλοννήσου οδηγούν τα νέα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο νησί. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη μελέτη για την εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού στους οικισμούς Πατητήρι και Βότση. Στις 2 Αυγούστου εγκαινιάζεται το Υποβρύχιο Μουσείο στην Περιστέρα, ένα έργο σημαία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ανοίγει ένα νέο τουριστικό κεφάλαιο για τη Θεσσαλία και τη χώρα, τον καταδυτικό τουρισμό. Παράλληλα υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλοννήσου, ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που δημιουργεί ακόμη ένα πόλο ψυχαγωγίας, άθλησης και ανάπτυξης στο νησί. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα, έργα ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων, βελτιώνουν την καθημερινότητα τους και ευνοούν την ανάπτυξη.»


Βιολογικός Καθαρισμός σε Πατητήρι-Βότση

«Πρόκειται» είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για ένα μεγάλο έργο που ξεκινάμε σε συνεργασία με το δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη. Τον ευχαριστώ για την καλή συνεργασία, που οδήγησε την Αλόννησο στο να έχει σήμερα τα περισσότερα έργα που έγιναν ποτέ στο νησί». Η μελέτη για το Βιολογικό Καθαρισμό προϋπολογισμού 180.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θέτει τις βάσεις για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αστικών λυμάτων των δύο οικισμών. Η κατάσταση σήμερα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που γίνονται πιο έντονα με την προσέλευση μεγάλου αριθμού παραθεριστών και τουριστών κατά την θερινή περίοδο.

Αντικείμενο της μελέτης είναι:
-η οριστική μελέτη των έργων μεταφοράς των ακαθάρτων λυμάτων με καταθλιπτικό αγωγό από το κεντρικό αντλιοστάσιο ακαθάρτων μέχρι την ΕΕΛ,
-η οριστική μελέτη του ενδιάμεσου αντλιοστασίου μεταφοράς των λυμάτων (ΠΒ5) και
-η μελέτη των απαιτούμενων έργων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και την διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων των οικισμών Πατητηρίου – Βότση του Δήμου Αλοννήσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό «η μελέτη ολοκληρώνεται σε 4 μήνες. Ευελπιστούμε ότι άμεσα με την ολοκλήρωσή της προχωράμε στην αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων ώστε να ξεκινήσει το χρήσιμο έργο»


Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο

Με συμπληρωματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλοννήσου. Αποδίδεται έτσι στους κατοίκους του νησιού και τους παραθεριστές μία σύγχρονη αθλητική υποδομή που διαθέτει κλειστά γήπεδα μπάσκετ, βόλει, τένις, αίθουσα άρσης βαρών, αίθουσες προθέρμανσης και άλλους βοηθητικούς χώρους. «Το Κλειστό της Αλοννήσου μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι» είπε ο Κ. Αγοραστός «μια προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη νεολαία του νησιού και σε όλους όσοι θέλουν να αθλούνται σε ένα σύγχρονο και ασφαλή χώρο. Πρόκειται» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης « για ένα εργαλείο προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού, όπως γίνεται στη Σκιάθο, όπου πολλοί γονείς με τα παιδιά τους που είναι αθλητές επιλέγουν το καλοκαίρι να συνδυάζουν διακοπές με προπόνηση, στο Κλειστό του νησιού».

[ads-post] 

Στις 2 Αυγούστου ανοίγει ο Παρθενώνας των ναυαγίων

«Την Κυριακή 2 Αυγούστου αποδίδουμε στην παγκόσμια κοινότητα τον Παρθενώνα των ναυαγίων, το Υποβρύχιο Μουσείο στην Περιστέρα της Αλοννήσου, το αρχαιότερο ναυάγιο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί» είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοινώνοντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΣΕΤΕ ο οποίος αναλαμβάνει να εκπονήσει το marketing plan του έργου των Υποβρυχίων Μουσείων. «Έχουμε οργανωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλία» τόνισε ο κ. Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με ειδικούς και μετά από διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού, είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που το 2016 ανέθεσε το στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό στην Marketing Greece του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ. Τα βραβεία μας, έρχονται σε αναγνώριση όσων έχουν γίνει, όπως το Βραβείο για την καλύτερη ολοκληρωμένη τουριστική καμπάνια αλλά και τα τρία βραβεία για την ανάδειξη των Ενάλιων Αρχαιοτήτων και τα Υποβρύχια Μουσεία της Θεσσαλίας. Το marketing plan για την προώθηση και προβολή των Υποβρυχίων Μουσείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στο πλαίσιο έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια