Στη φυλακή πατέρας από τον Βόλο που είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή της κόρης του


Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες, ύστερα από την απόρριψη του αιτήματός του από το Δικαστήριο να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του, ο 71χρονος φυγόποινος, που είχε συλληφθεί προχθές το μεσημέρι στο Βόλο.


Ο 71χρονος, που είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή απειλή, ζήτησε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές να εκτίσει την ποινή του σπίτι του, καθώς φέρεται να υποστήριξε πως έχει ένα εγγόνι με πρόβλημα αυτισμού, που το φροντίζει. Το αίτημά του απορρίφθηκε και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 71χρονος κατηγορούνταν πως από τις 23 Απριλίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε χτυπήσει επανειλημμένα στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια την ενήλικη κόρη του, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μώλωπες.


[ads-post] 


Ειδικότερα κατηγορούνταν ότι στις 28 Αυγούστου του 2018 είχε προκαλέσει στην κόρη του κακώσεις και αιματώματα στο πρόσωπο, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους πολλαπλούς μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και στον αριστερό βραχίονα. Επίσης κατηγορούνταν πως την είχε απειλήσει ότι θα της έσπαζε το κεφάλι, θα της μαύριζε και τα δύο μάτια και θα της έσπαζε τα χέρια και τα πόδια.


Η κόρη θύμα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης έφυγε από την ζωή στα 41 της χρόνια, τον Οκτώβριο του 2018. Η υπόθεση έφθασε στην δικαιοσύνη χάρη στην επιμονή μιας γειτόνισσας, που κατάγγειλε στις αρμόδιες αρχές τι γινόταν στο σπίτι, όπου ακούγονταν πολύ συχνά φωνές και κραυγές.


Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναγνώρισης μειωμένου καταλογισμού στον 71χρονο, ενώ αποφάσισε να παραπεμφθεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προς περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, για τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες και άλλων προσώπων.

Πηγή: e-thessalia.gr