ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Άμεση η αντίδραση του ΠΣΔΠΕ στην απόφαση της κυβέρνησης που καθηλώνει οικονομικά τον καλλιτεχνικό κλάδο

Άμεση η αντίδραση του ΠΣΔΠΕ στην απόφαση της κυβέρνησης που καθηλώνει οικονομικά τον καλλιτεχνικό κλάδο

Λίγα μόλις λεπτά μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μη πραγματοποίηση φεστιβάλ και μουσικών δρώμενων αυτό το καλοκαίρι, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

[ads-post]

«Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.

Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική, στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με τον Γ.Γ. σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΣΔΠΕ
Η πρόεδρος του συνδέσμου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ




Πηγή: www.all4fun.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια