ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων για την φετινή Πρωτομαγια

Αγαπητοί συμπολίτες

Η φετινή Πρωτομαγιά μοιάζει να είναι διαφορετική από  τις προηγούμενες. Η επιδημία του κορονοϊού και ο περιορισμός της δραστηριότητας των πολιτών προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, συνθέτουν ένα πολύπλοκο σκηνικό, πάνω στο οποίο δομείται μια νέα πραγματικότητα. Οι οικονομικές επιπτώσεις φαίνεται πως θα είναι μεγάλες και δυστυχώς θα αφορούν ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας. Οι εργασιακές σχέσεις ήδη δοκιμάζονται και όπως όλα δείχνουν ακολουθεί ένα νέο κύμα ανεργίας που θα πιέσει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της εργασίας. 
Μέσα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό, μπορεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να δείχνει διαφορετικός, τα μηνύματα της ωστόσο είναι τώρα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Κι αυτό γιατί – όπως όλα δείχνουν – οι δυνάμεις της εργασίας θα κληθούν να υπερασπιστούν εκ νέου κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνα και βάφτηκαν με αίμα. Κατακτήσεις και δικαιώματα που σήμερα απειλούνται. 

Είναι  κρίσιμο η επόμενη ημέρα της επιδημίας, να βρει όλους τους ανθρώπους της εργασίας έτοιμους να περιφρουρήσουν τα κεκτημένα δικαιώματα τους. Με κατανόηση για τις δυσκολίες που γεννά η νέα, αναπάντεχη κρίση, αλλά και με συνείδηση για το ρόλο της εργασίας στην επόμενη, μετά την κρίση εποχή. 

[ads-post] 

Σ’ αυτή την επέτειο της Πρωτομαγιάς λοιπόν,  ο κόσμος της εργασίας μπορεί να δείξει μεν κατανόηση για τις έκτακτες συνθήκες που δεν επιτρέπουν τον εορτασμό, αλλά θα πρέπει να στείλει μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει, στο όνομα της πανδημίας,  την περαιτέρω εμπέδωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.   Ο κόσμος της εργασίας θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για την ανάκτηση ΟΛΩΝ των εργασιακών δικαιωμάτων την επόμενη ημέρα. 

Σ’ ότι μας αφορά, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο κι εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ακηδεμόνευτο αγώνα των ανθρώπων της εργασίας να ξαναβάλουν τον κόσμο του μόχθου, της παραγωγής και της εργασίας στο πρώτο πλάνο.





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια