ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

"Μνήσθητί μου, κύριε…" - Αυτά κηρύσσει το θρησκευτικό παρακράτος στην Ελλαδα


H Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς πρέπει να ξέρετε ότι διαθέτει και ειδικό Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι “πατέντα” μόνο του συγκεκριμένου Μητροπολίτη Σεραφείμ, ή αν πρόκειται για ενασχόληση στην οποία επιδίδονται εν συνόλω οι Μητροπόλεις και η κάθε μια ξεχωριστά. Και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε, κιόλας. 


Μας ενδιαφέρει, όμως, να σας ενημερώσουμε, για το φιρμάνι που εξέδωσε δια του εν λόγω Γραφείου η Ιερά Μητρόπολις και – κατά συνέπεια – ο εν λόγω Μητροπολίτης. Διαβάστε, λοιπόν. Διαβάστε και σεις οι πιστοί και σεις οι άθεοι. Και φρίξτε (ιδίως οι πρώτοι): 


“(…) Η γενική παγκόσμια εικόνα της ανθρωπότητας, από πνευματικής απόψεως θεωρουμένη, ιδίως μετά την τρομακτική εξάπλωση της πανδημίας εξακολουθεί να είναι εφιαλτική. Ενώ δηλαδή ο Θεός, εν τη αγάπη Του και εν τη πανσοφία Του, παραχώρησε να έρθει η παρούσα δοκιμασία για να οδηγήσει τον άνθρωπο στη μετάνοια και στη σωτηρία, τα γεγονότα από την σχετική ειδησεογραφία, τόσον διεθνώς όσο και στην πατρίδα μας, δείχνουν ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει (…)”. 

[ads-post] 

Αυτά κηρύσσονται μεταξύ άλλων “Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών” στο μακροσκελές παραλήρημα των συντακτών του εν λόγω κειμένου (https://www.ekklisiaonline.gr/nea/tragika-parepomena-tis-pandimias-tou-koronoiou/). Κατά τους συγκεκριμένους κυρίους την πανδημία ο “Θεός την επέτρεψε, ως άριστος παιδαγωγός και από άπειρη αγάπη προς τον άνθρωπο”! 


Τι μας λέει, δηλαδή, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς; Οτι όλο αυτό το θανατικό, όλη αυτή την απελπισία, όλη αυτή τη λαίλαπα, όλη αυτή την τραγωδία, με τους πάνω από 90.000 νεκρούς και τα 1.500.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, μέχρι στιγμής, τα έφερε… ο Θεός για να μας δοκιμάσει και να μας συνετίσει! 


Αφήνουμε κατά μέρος την διαπίστωση της Ιεράς  Μητροπόλεως ότι παρά την δοκιμασία, πάλι δεν… συνετιστήκαμε. Κρατάμε, όμως, τούτο: Το πως αυτοί, άνθρωποι του Θεού, κατά πως λένε, εκπρόσωποι του Θεού επί της Γης, κατά πως λένε, παρουσιάζουν τον Θεό (τους):  Σαν φονιά! Σαν σαδιστή! Σαν εγκληματία! Και πως βαφτίζουν το θανατικό; Σαν “παιδαγωγική” μέθοδο! Πως παρουσιάζουν την οδύνη και τον χαμό; Σαν “άπειρη αγάπη”!  


Ε, λοιπόν, ξέρετε γιατί τον “φιλοτεχνούν” έτσι τον Θεό; Ξέρετε γιατί γι’ αυτούς ο Θεός, που οι ίδιοι προσκυνούν (και όχι ο Θεός που σ’ αυτόν καταφεύγουν για να  αναζητήσουν ν την αγάπη και την παρηγόρια οι πιστοί) θεωρεί “αριστεία” την πρόκληση της συμφοράς και της καταστροφής; Οχι γιατί φταίει ο Θεός τους. Ούτε γιατί αυτοί οι “Αγιοι” κατασκευάστηκαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του. Οχι. Τον εμφανίζουν έτσι, γιατί πολύ απλά έτσι επιβιώνουν οι ίδιοι. Γιατί μέλημά τους δεν είναι να πείσουν, αλλά να φοβήσουν, να τρομοκρατήσουν, να τιμωρήσουν! Τον εμφανίζουν έτσι τον Θεό τους γιατί τον έχουν κατασκευάσει με τα δικά τους τα υλικά: Με τον μισανθρωπισμό τους και με τον σκοταδισμό τους!




Πηγη: www.imerodromos.gr (Νίκος Μπογιοπουλος) 


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια