ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΟΤΟΕ Λάρισας: "Οι διοικήσεις των τραπεζών να λάβουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το κοινό"


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ COVID-19, ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ.


Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα " LARISACITYNEWS " ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους της Θεσσαλίας ότι μετά την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στην Κέρκυρα, αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων στην Κέρκυρα, για ύπαρξη κρούσματος Covid-19 στον χώρο των τραπεζών από εργαζόμενη σε συνεργείο καθαρισμού και με δεδομένο ότι εργαζόμαστε σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας, καλούμε για ακόμη μία φορά τις διοικήσεις των τραπεζών να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των συναδέλφων στους χώρους εργασίας μας και να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι με την υγεία των συναδέλφων δεν παίζουμε.

Τις επόμενες ημέρες στο Δίκτυο των Καταστημάτων της Τράπεζας θα υπάρξει μια δύσκολη κατάσταση λόγω της καταβολής του έκτακτου επιδόματος βοήθειας στους δικαιούχους εξαιτίας της πανδημίας στην χώρα, αλλά και του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και κοινωνικής ευαισθησίας θα δώσουν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, για να εξυπηρετήσουν με άρτιο και ασφαλή τρόπο την πελατεία.


Χρειάζεται όμως και από την πλευρά της Διοίκησης και των αρμοδίων στελεχών της να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις, ιδίως σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες όπου αναμένεται η προσέλευση στα καταστήματα να είναι αυξημένη.

[ads-post] 

Ήδη η Ο.Τ.Ο.Ε. ζήτησε με τον πιο επίσημο τρόπο από τις Διοικήσεις των Τραπεζών να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού από τον ιό Covid‐19.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ή ανακοινωθεί πρέπει αυτές τις δύσκολες μέρες να ενταθούν και να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους τραπεζοϋπαλλήλους ότι σύμφωνα με την 14556/448 Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται, μέχρι τις 24 Απριλίου 2020, η άδεια ειδικού σκοπού.
Ως εκ τούτου, οι τραπεζοϋπάλληλοι που έχουν ανήλικο τέκνο, έως 15 ετών, θα μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας και κατά τη διάρκεια της σχολικής αργίας του Πάσχα.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε δυναμικά όπου χρειαστεί.






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια