ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η ΟΤΟΕ Λάρισας για τις ουρές στις τράπεζες

Η ΟΤΟΕ Λάρισας για τις ουρές στις τράπεζες


Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας εξέδωσε δελτίο τύπου εξαιτίας της δημιουργίας ουρών από συμπολίτες μας που παρατηρούνται καθημερινά τις προηγούμενες μέρες έξω από τα καταστήματα των τραπεζών στον νομό Λάρισας. 

Η ΟΤΟΕ με γνώμονα πάνω και πρώτα από όλα την υγεία των υπαλλήλων και της πελατείας των τραπεζών, αλλά και την αυτονόητη κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή, για την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι για όλους η υγεία, μετά από άμεση παρέμβαση της ΟΤΟΕ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων πρόληψης, για την προστασία όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και των πελατών των τραπεζών. 



Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη λήψη όποιων άλλων μέτρων χρειαστούν στην πορεία. 
Αυτονόητο είναι ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες και ρευστές συνθήκες, τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών. 

Οι εργαζόμενοι, οι συμπολίτες μας και ολόκληρη η κοινωνία περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, που απαιτεί αυξημένη εγρήγορση, συνεπή και κοινωνικά υπεύθυνη στάση από όλους. 



Πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ουρές έξω από τα καταστήματα των τραπεζών όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Πολίτες διαφόρων ηλικιών από το πρωί πηγαίνουν στις τράπεζες είτε για τις συντάξεις τους, είτε για την πληρωμή λογαριασμών και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είτε για ρυθμίσεις δανείου. 

[ads-post]

Είναι λάθος οι ουρές στις τράπεζες αυτή την περίοδο. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία του προσωπικού των τραπεζών αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την δική τους υγεία οι πολίτες γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. 

Είναι λάθος να πηγαίνει κανείς σε τραπεζικό κατάστημα για μια ενημέρωση βιβλιαρίου ή για την άρση προσημείωσης εκείνου του δανείου που έχει εξοφληθεί πριν 17 χρόνια. 



Ειδικά αυτό το διάστημα, όπως τους προέτρεψε και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κα Απαλαγάκη, πρέπει να χρησιμοποιούν το internet banking ή τα ΑΤΜ και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες, για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. 

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε πως απαιτείται αυστηρή προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί, απαιτείται σεβασμός στον εαυτό μας και στους εργαζόμενους των τραπεζών. 
Ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών και να κάνουν χρήση της κάρτας τους. 

Δεν υπάρχει λόγος οι πελάτες να προσέρχονται στα καταστήματα των τραπεζών, εφόσον υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το πλήθος των αναγκαίων συναλλαγών. 
Μετά και την απόφαση για την αναστολή της υποχρέωσης αποπληρωμής λογαριασμών, δόσεων, επιταγών και λοιπών οφειλών και υποχρεώσεων για την έκτακτη αυτή περίοδο. 



Αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο, οι πελάτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες. 
Σε περίπτωση που κατεξαίρεση, χρειαστεί να πάνε σε κατάστημα τράπεζας γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την συναλλαγή τους ψηφιακά, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων συναδέλφων στα καταστήματα των τραπεζών προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης του ιού. 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παρεμβαίνουμε συστηματικά ώστε όλοι οι εργοδότες του κλάδου να τηρήσουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους και στο συναλλασσόμενο κοινό άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Για να προστατέψουμε αυτό που προέχει για όλους: την υγεία μας, την υγεία των ανθρώπων μας, τη δημόσια υγεία συνολικότερα.






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια