ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Πέτσας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα έως τις 4 Μαΐου

Πέτσας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα έως τις 4 Μαΐου


Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στην Ελλάδα για την προστασία κατά του κορονοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

"Δείξαμε ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενωμένοι τα καταφέρνουμε, το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο σταδιακά και συγκροτημένα. Για να προετοιμαστούν όλοι στη σταδιακή αυτή μετάβαση, χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση. Σήμερα, σας ανακοινώνω ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης, το πλαίσιο δηλαδή μέσα στο οποίο θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα", είπε ο κ. Πέτσας.

"Η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή, θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωράμε εβδομάδα με εβδομάδα" πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

[ads-post]

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι "σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για τη νέα κανονικότητα, γιατί τα αυστηρά, πρωτόγνωρα μέτρα που πήραμε νωρίς, δούλεψαν. Και δούλεψαν, γιατί τα ακολουθήσαμε. Όλοι μαζί. Σε μια ξεχωριστή στιγμή ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας. Η επιτυχία του σχεδίου μας, μέχρι σήμερα, απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- και των θυμάτων, ιδίως σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού. Αυτή η εικόνα, δεν είναι για να μπει στο αρχείο. Ούτε για να αλληλοσυγχαιρόμαστε. Είναι για να μας θυμίζει καθημερινά γιατί πήραμε από την αρχή αυτά τα μέτρα:

  • Για να μην νοσήσουν πολλοί, ταυτόχρονα.
  • Για να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας, από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών.
  • Για να μην φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε -ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες- δηλαδή, με απόγνωση, να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
  • Για να μην χάσουμε, κανείς μας, αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι "σκοπός των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό: Την πανδημία του κορονοϊού. Επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα:

  • Συνεχίζουμε να πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας.
  • Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  • Αποφεύγουμε τις χειραψίες.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές και τηρούμε αποστάσεις. Και φυσικά τηρούμε τα επιπλέον μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί" είπε και σημείωσε ότι και "σε αυτήν την περίοδο, βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας θα αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην μένει χώρος για fake news και παραπληροφόρηση".






Πηγή: enikos.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια