ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Νομαρχιακό Παράρτημα Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Λάρισας: "Συνεχίζουμε με ατομική και συλλογική αλληλεγγύη να ζούμε και να εργαζόμαστε"

Νομαρχιακό Παράρτημα Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Λάρισας: "Συνεχίζουμε με ατομική και συλλογική αλληλεγγύη να ζούμε και να εργαζόμαστε"


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ 


Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) του νομού Λάρισας, με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα "LARISACITYNEWS", αναφέρει ότι έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που ξεκίνησαν να επιβάλλονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κίνησης των πολιτών και των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την χώρα, λόγω της πανδημίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, (ΣΥΕΤΕ) από την πρώτη στιγμή με ανοιχτή επιστολή προς την Διοίκηση της Τράπεζας και συνεχείς παρεμβάσεις κατέθεσε μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για την προστασία της υγείας και της εργασίας των συναδέλφων, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας την άμεση, γρήγορη και έγκαιρη υλοποίησή τους (Άδειες ειδικού σκοπού, προστασία ευπαθών ομάδων, αποσυμφόρηση στους χώρους εργασίας, διαχείριση της πελατείας στο δίκτυο, τοποθέτηση plexiglass στα ταμεία κ.λ.π.).



Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα και σε καθημερινή βάση είμαστε δίπλα σε όποιον συνάδελφο χρειάζεται στήριξη και βοήθεια σε μια σειρά ειδικών και ποικίλων εργασιακών θεμάτων που προκύπτουν.

Με συστηματική επικοινωνία με τους συναδέλφους από τα Καταστήματα και τις Διευθύνσεις γίνεται καταγραφή των προβλημάτων και προχωράμε σε άμεσες παρεμβάσεις στη Διοίκηση για την επίλυσή τους.

Με την προμήθεια, παραλαβή και αποστολή των μασκών στους υπαλλήλους, συμπληρώνονται τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοιό και τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Χρειάζεται επαγρύπνηση, συνέπεια και υπευθυνότητα από όλους.



Ταυτόχρονα όμως, σε ότι αφορά στην οργάνωση της εργασίας και της στήριξης των εργαζομένων, συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα κυρίως στην πρώτη γραμμή του Δικτύου των Καταστημάτων.
Η εξυπηρέτηση της πελατείας στα καταστήματα έχει πέσει στους ώμους πολύ λιγότερων εργαζομένων με αποτέλεσμα ένταση, άγχος, εκνευρισμό, σωματική και ψυχολογική κόπωση. 

Χρειάζεται για αυτό το λόγο ιδιαίτερη προσοχή. Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Τράπεζα και τα αρμόδια στελέχη της, όταν μάλιστα γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πότε θα τελειώσει. 

[ads-post]

Η Διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, οφείλει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και τους στόχους στο Δίκτυο. Δεν είναι δυνατό να πιέζονται οι συνάδελφοι στο Δίκτυο για στόχους ή εργασίες (π.χ. ψηφιοποίηση) τα οποία είναι αδύνατο να επιτευχθούν ή να υλοποιηθούν τη δεδομένη στιγμή. 

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε με τον ποιο εμφαντικό τρόπο, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Δίκτυο 
και στις Διευθύνσεις, με συνείδηση, με φιλότιμο, με υπευθυνότητα, υπερβαίνοντας δυσκολίες και κάθε είδους εμπόδια, δίνουν καθημερινά μια δύσκολη μάχη, κάνοντας το χρέος τους απέναντι στην εργασία, στην πελατεία, στο κοινωνικό σύνολο και στην Τράπεζα. 

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, σύμφωνα με τους ειδικούς και την επιστημονική κοινότητα, για την πορεία της πανδημίας και για την πιο αποτελεσματική προστασία της υγείας όλων μας. 



Σε αυτές τις απρόβλεπτες και πρωτοφανείς υγειονομικές και κοινωνικοοικονομικές περιστάσεις που 
βιώνουμε, η ιστορία διδάσκει ότι οι άνθρωποι δίνουν έμφαση και νέο περιεχόμενο στις προσωπικές, 
οικογενειακές και κοινωνικές τους σχέσεις. 

Φέρνουν στο προσκήνιο αξίες που είχαν υποτιμηθεί και επιλέγουν ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται περισσότερο στην ανθρωπιά, στην φιλία, στην αλληλεγγύη, στην συλλογική προσπάθεια, στην συνειδητοποίηση ότι όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινότητας. 

Αυτή η κρίση είναι μια κρίση που μας αφορά όλους. 

Με το βλέμμα, την σκέψη μας και την ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα : 
  • Συνεχίζουμε να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον 
  • Συνεχίζουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε 
  • Συνεχίζουμε με ατομική και συλλογική αλληλεγγύη 

Είναι αυτονόητο ότι όλο το Δυναμικό του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. παραμένει καθημερινά στη διάθεση όλων των συναδέλφων, για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια