ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας γιατί χθες λειτούργησαν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων


Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία καθώς χθες «κατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ξένων και ελληνικών συμφερόντων με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διατυπώνεται το αίτημα η αγορά να ανοίξει νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία της 11ης Μαΐου.

[ads-post] 

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του εκ μέρους όλων των συναδέλφων του λιανικού εμπορίου, που ως επί το πλείστον είναι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς σήμερα (σ.σ. χθες), 4 Μαΐου 2020, κατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ξένων και ελληνικών συμφερόντων με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ανοίξουνε οι μικρές επιχειρήσεις έως 250 τετραγωνικά μέτρα.

Δημιουργείτε έτσι μεγάλη σύγχυση και αδικία στην αγορά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Κάθε μέρα που περνάει παραμένοντας κλειστά οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις συσσωρεύουν χρέη και θα είναι πιο δύσκολη η μετάβασή τους στην κανονικότητα.

Για αυτόν τον λόγο ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο και να ανοίξει η αγορά νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία 11η Μαΐου.

Πιστεύουμε κ. Υπουργέ πώς το αίτημα μας είναι δίκαιο, προσφέραμε και θα προσφέρουμε πολλά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας τηρώντας πάντα τους κανόνες για την ασφάλεια όλων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οι μικρές επιχειρήσεις για μια ακόμη φορά αδικούνται και οι μεγάλες αλυσίδες ευνοούνται.

Κλείνοντας πιστεύουμε πως με την άμεση παρέμβασή σας θα επέλθει η ηρεμία στην αγορά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ».



Πηγη: larissanet.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια