ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι-Ζαγορά

Κ. Αγοραστός: «Προγραμματίζουμε τώρα τη Θεσσαλία του μέλλοντος»

Στη δημοπράτηση της μελέτης για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι με τη Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. Μαγνησίας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για μελέτη προϋπολογισμού 396.302,16 ευρώ, που προβλέπεται να οδηγήσει στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορία ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως Ζαγορά» αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μελετηθεί σε οριστικό επίπεδο και έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του τμήματος Ρακοπόταμος – Κεραμίδι, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ.
«Προγραμματίζουμε τώρα τη Θεσσαλίας του μέλλοντος. Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με συνέργειες, ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, προετοιμάζουμε την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Η σύνδεση του ορεινού όγκου του Πηλίου με τον ανατολικό Κίσσαβο αποτελεί έργο πνοής για τη Θεσσαλία, που δημιουργεί νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και δυναμώνει την αναπτυξιακή προοπτική των δύο περιοχών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 

Τί προβλέπει η μελέτη

Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά. Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι - Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά. Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό μήκος περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια