ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Πρόστιμα 20.000 ευρώ στις εκκλησίες που οι πιστοί κοινώνησαν από το ίδιο κουταλάκι...σε ένα παράλληλο σύμπαν!

Πρόστιμα 20.000 ευρώ στις εκκλησίες που οι πιστοί κοινώνησαν από το ίδιο κουταλάκι...σε ένα παράλληλο σύμπαν!


Τσουχτερά πρόστιμα ανακοινώθηκαν σε ένα παράλληλο σύμπαν


Τσουχτερά πρόστιμα 5.000 έως 20.000 ευρώ θα επιβληθούν σε ιερείς που κοινώνησαν πιστούς από το ίδιο κουταλάκι, όπως ανακοίνωσε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε ένα παράλληλο σύμπαν που η κοινή λογική εφαρμόζεται παντού και για όλους.

Αντίθετα, στο δικό μας γνωστό σύμπαν, ο υφυπουργός μας ενημέρωσε το απόγευμα για την πρωινή μετάληψη αναρίθμητων πιστών σε όλη την Ελλάδα πως δεν έχει να μας πει κάτι: 
«Για την θεία κοινωνία δεν έχω κάτι να πω. Νομίζω οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τον τρόπο που κολλά ο ιός και από εκεί και πέρα νομίζω είναι θέμα ατομικής επιλογής και ευθύνης. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς συγκρίνετε το ζήτημα της μουσικής και του ποτού (...)».

Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ αντιλαμβάνομαι την ανόητη ερώτηση που έγινε στον υφυπουργό, αφού όλα τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας είναι πλέον αποκλειστικά θέμα ατομικής επιλογής και ευθύνης:
  • Θέμα επιλογής η τήρηση των ραντεβού στα κομμωτήρια που άνοιξαν την προηγούμενη Δευτέρα. Α, όχι, εκεί επιβάλλονται πρόστιμα.
  • Θέμα ατομικής επιλογής η μάσκα στα ταξί. Λάθος, κι εκεί επιβάλλονται πρόστιμα.
  • Θέμα επιλογής οι αποστάσεις για τις ομπρέλες στις παραλίες - όχι κι εκεί πέφτουν πρόστιμα.

Τέλος πάντων, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συγκρίνετε το ζήτημα και εν πάση περιπτώσει δεν εξηγούνται όλα με την λογική - κάποια πράγματα είναι υπέρλογα, όπως η τριαδική υπόσταση του Θεού και γιατί η ατομική ευθύνη σταματά εκεί που αρχίζει η θεσμική υποχρέωση για όλους τους άλλους εκτός από την εκκλησία, που φαίνεται πως δεν έχει καμία ευθύνη.

Φυσικά δεν αμφιβάλλω πως υπάρχει μετά θάνατον ζωή, και είμαι βέβαιος ότι ο επίπονος θάνατος στην εντατική από Covid-19 είναι απλώς ένα πέρασμα στα σύννεφα, αλλά εδώ υπάρχει ένα θεολογικό πρόβλημα που το υπουργείο Υγείας καλείται να επιλύσει:

[ads-post]

Γιατί αν κάποιος ευσεβής πιστός κοινωνήσει και μετά πεθάνει από κορωνοϊό, σίγουρα θα πάει στον Παράδεισο, αλλά επειδή ο ιός ήταν άκρως μεταδοτικός - τουλάχιστον όσο παρέμεναν κλειστές οι εκκλησίες - υπάρχει κίνδυνος κάποιος που μετάλαβε σώμα και αίμα Χριστού και κορωνοϊό του προηγούμενου, να τον μεταδώσει σε κάποιον αξομολόγητο που, αν καταλήξει σε ΜΕΘ, κινδυνεύει να πάει στην Κόλαση.

Και η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, τόσο μεγάλο, που οι πιστοί κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων με μάσκα, πριν κοινωνήσουν από το ίδιο κουταλάκι.

Όσο για τους ιδιοκτήτες μπαρ, νομικός δεν είμαι, αλλά νομίζω πως αν μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρους λατρείας, θα μπορούν να κερνούν όλους τους θαμώνες από το ίδιο ποτήρι.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι παραβίαση των κανόνων προστασίας, θα είναι θέμα ατομικής επιλογής και ευθύνης.



Πηγή: lifo.gr (Πάνος Σακκάς)




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια