ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Με τεχνολογία supercar το ηλεκτρικό crossover της KIA

Με τεχνολογία supercar το ηλεκτρικό crossover της KIA

Το μεγάλο ηλεκτρικό crossover που πιθανότατα θα είναι η κορωνίδα της ηλεκτρικής γκάμας της KIA αναμένεται να έχει εντυπωσιακές προδιαγραφές και τεχνολογία που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε σε supercar.

Το πρωτότυπο Imagine Concept που παρουσίασε η ΚΙΑ το 2019 στη Γενεύη φαίνεται πως τελικά θα φθάσει στην παραγωγή σύμφωνα με δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο. Η κωδική ονομασία που έχει δοθεί αυτή τη στιγμή στους κύκλους της εταιρίας είναι CV και θα πρόκειται για το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της ΚΙΑ το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κορυφαία τεχνολογία η οποία θα μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε εξωτικά supercars.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για εντυπωσιακές προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο καθώς το αυτοκίνητο θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3’’ ενώ χάρη σε ένα προηγμένο 800volt σύστημα φόρτισης (όπως αυτό της Porsche Taycan) θα μπορεί σε κατάλληλο ταχυφορτιστή να ανεφοδιάζεται σε 20 λεπτά για μια αυτονομία της τάξης των 480 χιλιομέτρων.


Το ηλεκτρικό crossover θα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας με την Rimac και θα βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα E-GMP η οποία εξελίχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα διαφόρων κατηγοριών. Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο προηγμένος τεχνολογικός χαρακτήρας του νέου crossover θα συνοδεύεται και από μια αρκετά φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση όπως και άλλωστε και στο πρωτότυπο Imagine. Η έλευση του νέου μοντέλου τοποθετείται μέσα στο 2021 πράγμα που σημαίνει πως πολύ σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε και τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

[ads-post]




Πηγή: protothema.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια