ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Καθαρίζει πέντε ρέματα συνολικού μήκους 23 χλμ στο Δήμο Κιλελέρ η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καθαρίζει πέντε ρέματα συνολικού μήκους 23 χλμ στο Δήμο Κιλελέρ η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παρεμβάσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία σε πέντε ρέματα του Δήμου Κιλελέρ δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων Δήμου Κιλελέρ» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Περιλαμβάνονται εργασίες καθαρισμού συνολικού μήκους 23 χλμ., στις Δημοτικές Ενότητες Πλατυκάμπου και Νίκαιας, σε ρέματα όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά, είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις υπηρεσίες μας, δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε πέντε ρέματα του Δήμου Κιλελέρ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post]

Τα ρέματα

Οι παρεμβάσεις αφορούν τα παρακάτω ρέματα:
  • Γκουσμπασανιώτης ( καταλήγει στον Πηνειό ποταμό διαμέσου της κοινότητας Μελισσοχωρίου ), καθαρισμός σε μήκος 6,5 χιλιομέτρων.
  • Νεμπεγλεριώτης (διέρχεται από την κοινότητα Νίκαιας), καθαρισμός σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων και κατασκευή μικρών τεχνικών.
  • Μεγάλο Ρέμα - Μακρύρρεμα (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Νέων Καρυών), καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων
  • Ρέμα Μύρων-Νέου Περιβολίου (διέρχεται δια μέσου των κοινοτήτων Δίλοφο - Σοφό κλπ), καθαρισμός σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων και κατασκευή συρματοκιβωτίων και τεχνικών .
  • Πλατανόρεμα - Κατσαούνα- Κεφαλόβρυσο, καθαρισμός σε μήκος 6 χιλιομέτρων.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια