ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

«Μου έλεγε πεινάω και έλεγα υπομονή»: Συγκινεί η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο

«Μου έλεγε πεινάω και έλεγα υπομονή»: Συγκινεί η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που λιποθύμησε στη Ρόδο μίλησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία.

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Mega, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες και τίποτα άλλο.

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1.000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της

Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες», συνέχισε.

«Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς», εξήγησε.


Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε ότι «δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτω. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».

[ads-post] 

«Αυτή τη στιγμή βρέθηκε η κ. Μανιά, μου έδωσε κάποια τρόφιμα για τα παιδιά, να είναι καλά ο Σύλλογος. Πραγματικά αξίζει αυτή η γυναίκα. Δεν ήθελε τίποτα, ούτε χαρτιά ούτε εκκαθαριστικά. Η κατάσταση είναι τραγική. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300. Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες. Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε. Και δεν είμαι η μοναδική», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του κοριτσιού.

«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ», καταλήγει.


Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πηγη: cnn.gr


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια