ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Το ΕΚΝΛ για το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Το ΕΚΝΛ για το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξαναζεσταίνει την συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων προκειμένου να φέρει για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο. Τόσο η σημερινή , όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε κάθε περίοδο , αφού πήραν όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που χρειάστηκαν και απαίτησαν οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο και η ευρωπαϊκή ένωση, αφού φτωχοποίησαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν τα …επιτεύγματα τους ελπίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους. 

Με το έν λόγω νομοσχέδιο επαναφέρει εποχές αλήστου μνήμης, αξιοποιώντας χουντικά διατάγματα καθώς πια η αστυνομία θα καθορίζει τους όρους , τις προϋποθέσεις κάθε διαδήλωσης θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς ενώ θα μπορεί να αποφασίζει μέχρι και την διάλυσή της. Και βέβαια ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα την συμμετοχή σε αυτή για όποιον «δεν συνεμμορφώθειν προς τας υποδείξεις»! 

Είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνοντας όλα τα προηγούμενα μέτρα με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, τα εμπόδια στην συλλογική λειτουργία των Σωματείων, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο («πλαίσιο κανόνων») για να προχωράει η αντιλαϊκή επίθεση χωρίς κανένα εμπόδιο. 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα βάλουν στα δικά τους καλούπια το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Την ίδια στιγμή που αφήνουν εντελώς αχαλίνωτη την δράση και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας στους χώρους δουλειάς , χτυπώντας και καταργώντας κατακτήσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους από αυτήν. 
[ads-post] 
Η κυβέρνηση ματαιοπονεί αν νομίζει πως θα καταφέρει , ενώ συνθλίβεται η ζωή και η αξιοπρέπειά μας ,να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα συμβιβαστούμε με αυτή την βαρβαρότητα. Ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες. Ότι θα σταματήσουμε να αναπνέουμε ! 

Να οργανώσουμε άμεσα την αντίδρασή μας, το νομοσχέδιο να μείνει τα χαρτιά. Είναι χρέος όλων μας , κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου να μην επιτρέψουμε μια τέτοια μεθόδευση. Να μας βρουν μπροστά τους, αποφασισμένους. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και τους αγώνες τους σε γυάλα. Καλούμε όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος της περιοχής μας να πάρουν θέση καταδικάζοντας αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.


Πηγή: https://www.ithessaly.gr/2020/06/eknl-gia-diadiloseis.html
Follow us: larisacitynews on Facebook
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια