ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Η ΟΤΟΕ ζηταει από τον Υπουργό Εργασίας την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού από την κανονική άδεια των εργαζομένων

Η ΟΤΟΕ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα LARISACITYNEWS.gr, ενημερώνει όχι μόνο τους τραπεζοϋπαλλήλους στην Θεσσαλία, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού με σκοπό την φύλαξη των παιδιών τους, εξαιτίας της μη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, λόγω της Πανδημίας (COVID-19).για την εκ νέου επιστολή της ΟΤΟΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, κ. Βρούτση Ιωάννη, για την αποσύνδεση της χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού από την χορήγηση της κανονικής άδειας όλων των εργαζομένων σε όλη την χώρα λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού.

Mε την με Αριθμ Πρωτ. οικ.20477/604/27.5.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας δόθηκε η δυνατότητα μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους γονείς κατά τις ημέρες που τα παιδιά τους δεν προσέρχονται υποχρεωτικά στο σχολείο σύμφωνα με το εφαρμοζόμενο ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου να κάνουν χρήση της άδειας παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνων  .  Ακόμα προβλέφθηκε ότι την ως άνω άδεια έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση και οι γονείς που κάνοντας χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έχουν εξαντλήσει την ετήσια κανονική τους άδειας για το τρέχον έτος.

Με την έκδοση της ως άνω εγκυκλίου αποδεικνύεται ότι και η Πολιτεία αναγνώρισε ότι πολλοί γονείς έχουν ήδη εξαντλήσει την ετήσια κανονική τους άδεια καθώς και ότι η χρήση από την πλευρά του εργαζόμενου της άδειας σχολικής παρακολούθησης είναι συμβατή με το σκοπό της άδειας ειδικού σκοπού του άρθρου 4 παρ. 3 της ΠΝΠ της 11.3.2020.

Η ΟΤΟΕ αρχικά με την από 11-3-2020 επιστολή της προς τις Τράπεζας και στη συνέχεια με την από 14-5-2020 επιστολή της προς το Υπουργείο είχε επισημάνει ότι ο καταλογισμός μέρους της άδειας ειδικού σκοπού επί της κανονικής ετήσιας άδειας και η εκ του νόμου απώλεια σε πολλές περιπτώσεις του συνόλου ημερών κανονικής αδείας δεν συνάδει με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία .

[ads-post] 

Για τους λόγους αυτούς η ΟΤΟΕ  επανέρχεται στο από 14-5-2020 αίτημά της να αποσυνδεθεί  από την ημερομηνία θέσπισής της η άδεια ειδικού σκοπού από την άδεια αναψυχής προκειμένου ο εργαζόμενος να έχει στη διάθεση του το σύνολο των ημερών αδείας , όπως επιβάλλεται σε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας και δικαίου  με την δυνατότητα  αξιοποίησης - συμμετοχής εκ μέρους των εργαζομένων άλλων αδειών διευκόλυνσης όπως της άδειας σχολικής παρακολούθησης τέκνων.

Σκοπός της κανονικής άδειας είναι η παροχή στους εργαζόμενους, με την εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου, της δυνατότητας αναψυχής και πραγματικής ανάπαυσης για την αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ανανέωσης των δυνάμεών τους.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτση Ιωάννη να  επανεξετάσει τον τρόπο χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού ώστε αυτή να αποσυνδεθεί πλήρως από την κανονική άδεια των εργαζομένων όλης της χώρας.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια