ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Ανασχηματισμός: Αλλαγές σε 5+1 υπουργεία - Τα νέα πρόσωπα


Εντός του Αυγούστου τοποθετείται από τους περισσότερους ο ανασχηματισμός. Πρόδρομος του ανασχηματισμού θεωρείται από πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίµου, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η ανακοίνωση της σύστασης της πενταµελούς Εκτελεστικής Γραµµατείας, για συντονισμό των δράσεων σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης.

Απαντώντας εµµέσως πλην σαφώς στην πρόσφατη αναζωπύρωση των σεναρίων περί ανασχηµατισµού, κυβερνητικές πηγές παρατηρούσαν µε νόηµα το πρωί της Παρασκευής πως η Πρόεδρος της Δηµοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει ήδη αναχωρήσει για ολιγοήµερες διακοπές, επιχειρώντας κατ’ ουσίαν να υπονοήσουν πως δεν θα πρέπει να αναµένονται οι προαναγγελθείσες εδώ και καιρό διορθωτικές κινήσεις έως ότου ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσει για τα Χανιά στις 7 Αυγούστου, όπου θα περάσει τις ηµέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο. Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι όποιες αλλαγές θα είναι προσαρµοσµένες στις ανάγκες της διάθεσης του Ευρωπαϊκού Ταµείου Ανάκαµψης, θα πρέπει να αναµένονται έως την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, στις 24 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ακόµη και το σενάριο των πρώτων ηµερών της εβδοµάδας που ξεκινά από αύριο.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι αλλαγές ή οι προσθήκες, όπου αυτό κριθεί σκόπιµο, εστιάζονται στα 5 + 1 υπουργεία που εµπλέκονται άµεσα µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης, δηλαδή το υπουργείο Οικονοµικών, το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υποδοµών και Μεταφορών, το Εργασίας, το Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όχι όµως σε επίπεδο υπουργών, ενώ θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις επερχόµενες διορθωτικές κινήσεις τα πέντε πρόσωπα που θα στελεχώσουν την πενταµελή Εκτελεστική Γραµµατεία.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται μάλιστα να είχε τις προηγούμενες μέρες επαφές µε τις ηγεσίες των συγκεκριμένων υπουργείων, ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για το πού χρειάζονται αλλαγές ή ενίσχυση σε έµψυχο και όχι µόνο δυναµικό. Σύμφωνα με το Έθνος, σε τρία έως τέσσερα υπουργεία θα πρέπει να αναµένονται προσθήκες σε επίπεδο υφυπουργών, ενώ έχει συζητηθεί η πιθανότητα δηµιουργίας θέσεων αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Οικονοµικών και στο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι θα πρέπει να αναµένουµε αναβαθµίσεις ορισµένων γ.γ., όπως η Αλεξάνδρα Σδούκου, που δείχνει να προορίζεται για θέση υφυπουργού στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ή της Βίκυς Λοΐζου, που έχει ακουστεί για το Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, επικρατέστεροι να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήµα φέρονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος -σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σενάριο της αποµάκρυνσης του υπουργού Τουρισµού Χάρη Θεοχάρη-, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Ζωή Ράπτη.

[ads-post] 

Επίσης, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, τις προηγούµενες ηµέρες βολιδοσκοπήθηκε και ο καθηγητής του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου για θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας. Τέλος, σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το σενάριο της πιθανής αναβάθµισης του Στέλιου Πέτσα, καθώς φαίνεται πως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόµη η µετακίνησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εφόσον επαληθευθεί το συγκεκριµένο σενάριο, πιθανοί «προορισµοί» του Στέλιου Πέτσα είναι είτε το υπουργείο Εργασίας σε θέση αναπληρωτή υπουργού είτε το υπουργείο Οικονοµικών.


Πηγη: enikos.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια