ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Εξετάζεται το άνοιγμα σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια


Για τη χρήση μάσκας στα σχολεία αναφέρθηκε εκ νέου ο Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σύψας, αναφερόμενος στα σχολεία, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών προκρίθηκε επειδή δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

«Μέσα σε μια τάξη δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Γι’ αυτό προκρίνεται η χρήση μάσκας ως μέτρο πρόληψης. Η μάσκα επαρκεί» τόνισε ο κ. Σύψας.

Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή 14 του Σεπτέμβρη, υπογράμμισε όμως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, όποια και αν είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

«Πρώτα θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος τα σχολεία. Θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία».


Σενάρια για άνοιγμα σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι υπάρχει στο τραπέζι σενάριο για άνοιγμα των σχολείων σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περιφέρεια, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της εκάστοτε περιοχής.

«Υπάρχουν περιοχές που είναι βεβαρημένες και περιοχές που δεν έχουν σχεδόν κανένα κρούσμα, επομένως θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση.

Αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τοπικό lockdown θα αφορά μόνο τα σχολεία μιας περιοχής και όχι όλης της Ελλάδας».

[ads-post] 

Κορωνοϊός και παιδιά

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα και νέες μελέτες του ιού που έχουν προκύψει, τα παιδιά δεν προσβάλλονται εύκολα από τον ιό και δεν τον μεταδίδουν εύκολα. «Τα παιδιά κινδυνεύουν πιο πολύ στο σπίτι παρά στο σχολείο».

Όσον αφορά την ανοσία απέναντι στον ιό, σημείωσε ότι δεν διαρκεί πολύ. «Η ανοσία δεν κρατάει για πάντα» είπε ο κ. Σύψας.


Πηγη: aftodioikisi.gr« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια