ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Αντίθετος στα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας


Την ανάκληση των πρόσφατων μέτρων στο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης ζητά με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας από τους αρμόδιους φορείς. 

[ads-post] 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Η αιφνίδια απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου να επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Λάρισας έχει προκαλέσει οικονομικές συνέπειες, η άρση των οποίων φαντάζει αβέβαιη.

Η αναγκαιότητα ή μη του επιβαλλόμενου μέτρου γεννά ερωτηματικά κυρίως ως προς την έκτασή της σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας και όχι τον περιορισμό της σε μία συγκεκριμένη αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά της, καθότι «θεματοφύλακες» της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας είναι οι επαγγελματίες που σήμερα πλήττονται έτι περαιτέρω και στοχοποιούνται.

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι το ζητούμενο και η αιτιολόγηση κάθε έκτακτου μέτρου πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς και να μην παρατηρούνται εξώφθαλμες συνθήκες ανισότητας. Πρέπει να επισημανθεί ότι η επιβολή του μέτρου είναι αναγκαίο να είχε συνοδευτεί από άμεσα οριζόντια μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον πληττόμενο κλάδο, τουναντίον τούτοι καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που οδηγούν στον οικονομικό τους αφανισμό και στην κοινωνική ερήμωση. 

Προς τούτο, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψιν τις σχετικές επισημάνσεις και να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση, όπως τούτη διαμορφώνεται σε επίπεδο της Π.Ε. Λάρισας και να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, άλλως οι επιπτώσεις των προαναφερόμενων αποφάσεων θα είναι οικονομικά και κοινωνικά ολέθρια για τους επαγγελματίες.

Κινούμαστε ως συλλογικό όργανο προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των έννομων συμφερόντων των μελών μας. »« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια